Šlachta: Reforma rozprášila ÚOOZ. Je to prasárna

18.03.2018 17:19

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta se rozmluvil pro server Týden.cz. „Musel jsem odejít. Zatočili by s námi jako s policií na Slovensku,“ zdůvodňuje svůj odchod muž, jenž je nyní u celníků.

Šlachta: Reforma rozprášila ÚOOZ. Je to prasárna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Šlachta se dosud nesmířil s policejní reformou, kvůli níž odešel. Podle něj reforma ÚOOZ rozprášila. Tvrdí také to, že to byla prasárna. Nyní rovněž sleduje situaci na Slovensku, o níž říká, že je to „hroznej průser a tragédie“. 

Původní text ZDE.

„Vnímám, že to tam dlouhodobě bobtnalo. Já bych to nenazýval mafií, ale spíše zájmovými skupinami, velkými propletenci politiky, policie a byznysu,“ podotkl Šlachta, jenž právě spojený elitní útvar NCOZ vnímá jako podobný s policejní slovenskou centrálou NAKA. 

„Česko se NAKA v té zpackané reformě dost inspirovalo,“ podotkl Šlachta a dodal, že on sám je odpůrcem tohoto modelu. A dodává i to, že v současné době jsou uvnitř policie spory. Zda on sám bude policejním prezidentem místo Tomáše Tuhého, rozebírat nechtěl. Hovoří se však o tom již dlouhou dobu.  

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…