Šlachta k videu ze zatýkání Nagyové

12.02.2014 13:25

Policie ve středu obvinila bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) z podplácení v kauze trafik pro exposlance ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra. Šéf Útvaru pro boj s organizovaným zločinem (ÚOOZ) Robert Šlachta jen několik hodin předtím poskytl rozhovor serveru Aktuálně.cz. V něm otázku o stíhání Petra Nečase profesionálně přešel. Přesto se o kauze Jany Nagyové (dnes Nečasové) rozpovídal.

Šlachta k videu ze zatýkání Nagyové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta, bývalý šéf ÚOOZ

Kauza Nagyová byla podle Šlachty výjimečná. „Nezveřejnili jsme žádné záznamy ze zatýkání. Měl jsem tady kvůli kauze Nagyová dva měsíce kontrolní orgány - zkoumaly, zda bylo použito přiměřenosti v celách, používání pout, při eskortách, jak jsme se k těm zadrženým osobám chovali a tak dále. Člověka po člověku tu zpovídali. Policejní prezident po vyhodnocení kontrol došel k tomu, že jsme se ničeho nedopustili,“ vysvětlil.

Zveřejnění nahrávky ze zatýkání Nagyové mělo vyvrátit tvrzení o gestapu

Nahrávka ze zatýkání Nagyové byla přesto na přání Šlachty půl roku poté zveřejněna. ÚOOZ tak reagoval na článek z časopisu Reflex, kde byl útvar nazván gestapem. „Politici se na to mohli podívat, vyhodnotit to, říct, že se nic takového, co tvrdil pan Nečas, nestalo. To nepřišlo, a tak nastala doba, kdy já sám musím bránit svoje lidi,“ prohlásil Šlachta.

Šéf ÚOOZ odmítl, že by nahrávka mohla ovlivnit případ. Podle něj případ spíš ovlivňoval Nečas, když poskytoval rozhovory médiím a označoval v nich policii za gestapo. Šlachta si tedy myslí, že zveřejnění nahrávky ze zatýkání bylo ve veřejném zájmu.

Ištvan se v rozhovoru k Petru Nečasovi dále nevyjadřoval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…