Šlachta s Ištvanem tu budují fašismus

22.06.2016 15:51

S pomocí Roberta Šlachty a Ivo Ištvana se Andrej Babiš prolže k moci, tvrdí v komentáři, který zveřejnil na serveru Echo24, jeho šéfredaktor Dalibor Balšínek.

Šlachta s Ištvanem tu budují fašismus
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Bývalí šéfredaktoři deníků LN Dalibor Balšínek (vlevo) a MfD Robert Čásenský (vpravo)

Poukazuje na to, že Andrej Babiš v zápase o svou moc, o udržení svých policejních spojek ve službě, tvrdí, že reformou policie končí boj s korupcí a že jeho hnutí ANO jako jediné nemá korupční historii. „Podnikatel Andrej Babiš ale byl nedílnou součástí systému, od kterého se tolik distancuje a s nímž chce tolik bojovat. Jeho podnikatelské aktivity byly často policií vyšetřovány, sám celou svou kariéru udržuje úzké vazby na policejní složky a začal s nimi už zamlada, když byl ve spojení s komunistickou Státní bezpečností. Andrej Babiš udržoval vazby na většinu polistopadových ministrů vnitra, stýkal se s vyšetřovateli a sám řadu z nich potom zaměstnal ve své bezpečnostní divizi Agrofertu,“ upozorňuje Balšínek.

Celý text je ZDE

Šlachta a Ištvan podle něj zneužívají svého postavení a pravomocí k prosazování vlastního pokřiveného pohledu na právo a spravedlnost. „A slouží Andreji Babišovi, aby mohl nastolit autoritativní režim s korporativními, fašistickými rysy. Není podstatné, zda plukovník a návladní tak dělají vědomě, protože na podstatě věci to nic nemění,“ myslí si Balšínek.

Bradáčová nemá informace o tom, jak bude budoucí spolupráce fungovat

Zmíněný server také přináší výtah z toho, co v rozhovoru pro Český rozhlas uvedla pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Bradáčová zmiňovala fakt, že ze své pozice nemůže rozporovat rozhodnutí ministra vnitra ani kritizovat kroky samotné reorganizace, ale zároveň také to, že zatím nemá informace o tom, jak bude budoucí spolupráce orgánů fungovat.

Celý text je ZDE

„Musím se s tím smířit, jsem státní zástupce, policejní prezident a ministr vnitra přijali svou dělenou odpovědnost za tento krok,“ řekla pro ČRo Bradáčová. „Já musím znovu zdůraznit, že státní zastupitelství vůbec nepolemizuje s pravomocí ministerstva vnitra tuto reorganizaci provést.“

Politické soupeření je třeba oddělovat od odborné diskuse

I když zčásti nesouhlasí s provedením reorganizace, odmítá, že by byla představitelkou politického boje, kdy by svým odmítavým postojem nahrávala do karet hlavnímu kritikovi ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) šéfovi hnutí ANO a ministrovi financí Andreji Babišovi. Je prý potřeba oddělovat politické soupeření od odborné diskuse, kdy Bradáčová považuje za kompetentní účastnit se pouze právě diskuse expertů.

I když dle svých slov nechce svým názorem na reorganizaci jemu podobným nahrávat do karet, uvádí, že kvalifikovaný souhlas s ní dát nemůže, protože zatím neviděla konkrétní návrh chystané policejní reformy. „Nebyly tam žádné věcné a konkrétní teze, z nichž bych se dozvěděla, jakým způsobem budou útvary sloučeny, kdo bude v jakých pozicích velet a jaký bude vztah řídících orgánů tohoto útvaru ve vztahu ke státnímu zastupitelství,“ řekla Bradáčová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…