Šlachta si hledá advokáta. Po žalobě od státního zástupce, kterému naložil v knížce

23.11.2020 16:25

Někdejší náměstek pražského vrchního státního zastupitelství Libor Grygárek podává žalobu na ochranu osobnosti na bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachtu. Požaduje po něm omluvu a půl milionu, a to za podle Grygárka lživá tvrzení v knize Třicet let pod přísahou, kterou právě Šlachta vydal. Ten se následně k tomu vyjádřil na svém facebookovém profilu.

Šlachta si hledá advokáta. Po žalobě od státního zástupce, kterému naložil v knížce
Foto: repro FB, tan
Popisek: Robert Šlachta

Grygárek s žalobou na Šlachtu přišel podle serveru Česká-justice.cz poté, co Nejvyšší soud v Brně odmítl v půlce září stížnost nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana proti zastavení jeho stíhání. „Žalovaný napsal knihu bez dodržování jakýchkoli zákonných, ale i morálních pravidel, aniž jakkoliv zohlednil známé výsledky trestního řízení. Nejen že v knize publikuje neveřejné údaje z trestního spisu, ale navíc vytváří další fabulace, čímž újmu způsobenou žalobci jen dále prohlubuje,“ píše se v žalobě. 

Šlachta ve své knize popsal Grygárkovu kauzu velmi barvitě, i s detaily z vyšetřování. Hovoří o něm i na diskusích. Grygárek přitom čelil obžalobě ze zneužití pravomoci v souvislosti s lobbistou Romanem Janouškem. 

Grygárek nyní žaluje Šlachtu kvůli ochraně osobnosti. Vadí mu údajně Šlachtova lživá tvrzení. Podle něj je žaloba již vypracována a podána bude v nejbližších dnech. „Žalované výroky zásadním způsobem zasahují do profesního života žalobce, který působí jako advokát. Poškozeny byly také rodinné a další osobní vztahy žalobce, když tento je soustavně neoprávněně žalovaným obviňován z páchání trestné a jiné protiprávní činnosti, a to i přesto, že byla všechna podezření zákonným způsobem vyvrácena,“ stojí také v Grygárkově žalobě. 

„Nový den a nová žaloba. Já těm lumpům pěkně ležím v žaludku. Teď tu máme pana Grygárka, kamaráda Romana Janouška. Jde na mě podávat žalobu kvůli tomu, co o něm píšu v knížce. Budu se možná opakovat, ale musím to zase napsat. Za vším, co je v knížce, si stojím. A nebudu se za to nikomu omlouvat. A to v té knížce zdaleka není všechno, co bych chtěl k takovým lidem, jako je pan Grygárek, říct. No, uvidíme, co od něj konkrétně přijde. Já si jdu mezitím hledat dobrého advokáta,“ poznamenal na svém facebookovém profilu Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…