Šlachta šlápl Sobotkovi na kuří oko jménem OKD, padlo od Okamury. A představte si, kdo se také zastal odcházejícího plukovníka

10.06.2016 20:39

Vysokoškolský pedagog Marek Hilšer se na svém blogu na iDNES.cz vyjádřil ke kauze kolem šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty. Ten je podle něj pod útokem ze strany ministra vnitra Milana Chovance a policejního prezidenta Tomáše Tuhého, kteří se snaží zrušit poslední možnost, jak může zákon dosáhnout na politiky.

Šlachta šlápl Sobotkovi na kuří oko jménem OKD, padlo od Okamury. A představte si, kdo se také zastal odcházejícího plukovníka
Foto: Facebook.com
Popisek: Koláž, která koluje po sociálních sítích zachycující aktivistu Marka Hilšera

„Když Pavla Zemana jmenovali do funkce vrchního státního zástupce, běžný občan deprimovaný arogancí zkorumpovaných politických elit a kmotrovskými praktikami netušil, že se v české kotlině začíná dít něco pozitivního,“ otevřel Hilšer svůj komentář. Nástupem Zemana to začalo, pokračovalo s Bradáčovou, vyústilo v zatčení „Davida Ratha s krabicí plnou milionů“ a následovaly další podobné akce.

A úspěchy přivolaly pozornost „kmotrovských temných sil“, ty však nakonec prohrály a odebraly se do ústraní.

„Dnes se útok na bojovníky proti kmotrům opakuje. Nečekaný výpad tentokrát přichází ze strany Sociální demokracie a kmotrů s ní spojených,“ napsal Hilšer. ČSSD podle něj má strach z toho, že nemůže zasahovat do procesů uvnitř Šlachtova útvaru, což její členy v mnohém omezuje a místy i ohrožuje.

Celý text zde.

„A tak na scénu nastupuje ministr vnitra Chovanec s policejním prezidentem Tuhým, aby odstranili Šlachtu. Postup je jednoduchý. Pod zástěrkou bleskové reformy, o které věděl jen málokdo, bude do tří týdnů zničena protikorupční elitní jednotka. Nemají-li zbraně na českou justici, alespoň paralyzují to nadějné, co zbývá v české policii. Tomu se říká Chovancův blitzkrieg na spravedlnost,“ shrnul Hilšer celou situaci ohledně Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Výsledkem je, že Šlachta odchází do civilu. „Je to velmi špatný signál, že se do české kotliny vracejí staré pořádky, a může být i hůř,“ napsal pedagog a dodal, že nedůvěra bežných lidí v systém stále roste a naděje na zlepšení je v nedohlednu. Politici neplní sliby, jen si drží svá místa a veřejnosti se nakonec nikdo nezastane.

Oligarchové zvítězí, zní od Okamury

„Je to samozřejmě zatím jen úvaha, ale nějak mi to do sebe zapadá čím dál tím více,“ říká Radek Rozvoral. Manažer, místostarosta Všechlap u Nymburka a člen předsednictva Okamurovy SPD si nedovede jinak vysvětlit, proč by se půl roku v utajení pracovalo na Šlachtově odvolání.

„Nahlas se mluví o tom, že je třeba, aby se celá kauza kolem OKD konečně vyšetřila, a protimafiánský útvar vedený Robertem Šlachtou se s politiky zapletenými do korupce moc nemazlí, takže je možné, že již kolem OKD krouží a získává informace, což by bylo velice dobře. Ty informace by mohly zlomit vaz premiérovi, který má již zmíněnou divokou privatizaci na svědomí z doby, kdy řídil ministerstvo financí,“ spekuluje dále bloger.

Celý komentář ZDE.

Šlachta podle něj doplatil na to, že se mu dařilo a jeho lidé drželi jazyk za zuby, takže k politikům neunikaly informace tak, jak byli dříve zvyklí.

„Na jeho odstranění mají již delší dobu zájem hlavně špičky od modrého ptáka (ODS) a nula devítky (TOP 09), které by se mu chtěly pomstít za ‚premiérku‘ Nagyovou,“ připomíná. A když se začal cítit ohrožený i premiér, byl prý osud úspěšného detektiva zpečetěn.

„Pan Šlachta již nemá šanci a oligarchové opět zvítězí,“ uzavírá chmurně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…