Šlápnul Zeman do...? Aleš Hušák se na něj naštval a sepsal tvrdý dopis

06.10.2016 13:50

„Pan prezident Zeman se mýlí a navíc pravděpodobně účelově a zcela vědomě lže.“ Aleš Hušák, kandidát do Senátu, se důrazně ohradil proti tomu, že přivedl Sazku do bankrotu, jak uvedl prezident Zeman během návštěvy Zlínského kraje.

Šlápnul Zeman do...? Aleš Hušák se na něj naštval a sepsal tvrdý dopis
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aleš Hušák

„Pokud se nemýlím, Sazku privatizoval pan Hušák. Investoval do O2 Areny s předpokládaným rozpočtem dvě miliardy korun, nakonec ten rozpočet vyletěl na pět miliard korun, tím se Sazka zadlužila a přišla samozřejmě do bankrotu. Bohužel pan Hušák místo toho, aby byl ve vězení, kandiduje do Senátu,“ řekl Zeman.

„S lítostí konstatuji, že pan prezident Zeman se mýlí a navíc pan prezident Zeman pravděpodobně účelově a zcela vědomě lže,“ reaguje Hušák prostřednictvím právničky Kláry Samkové v prohlášení, které dorazilo do redakce ParlamentníchListů.cz.

Hušák tvrdí, že Sazku nezprivatizoval a nikdy nevlastnil a nevlastní ani jednu její akcii, což prý musí Zeman vědět, jelikož osoby, které privatizaci provedly, zná.  

„Bohužel není možné ani předpokládat, že prezident Zeman byl uveden v omyl, neboť to byl právě on, kdo při jednání s finským premiérem pravděpodobně v roce 2000 přislíbil svou pomoc soukromému finskému podnikateli při realizaci plánu postavit v Praze sportovní arénu. Byl to tedy slib nynějšího prezidenta Zemana, který následně vynutil realizaci tohoto projektu, do kterého by se společnost SAZKA, a. s., nikdy sama nepustila,“ zdůrazňuje Hušák.

Splácení Sazka Arény dle něho poté významně ovlivnilo zejména nesplnění slibů ze strany tehdejšího ministra financí Bohuslava Sobotky.

Za nejhorší část prohlášení prezidenta Miloše Zemana Hušák považuje tvrzení, že místo toho, aby byl ve vězení, kandiduje do Senátu. „Slova prezidenta Zemana jsou účelovou lží, která má protidemokratickým způsobem jednak ovlivnit již prakticky probíhající senátní volby, jednak je nutno je považovat za ovlivňování soudů,“ upozorňuje Hušák.

To, že by mohl uspět v senátních volbách, je dle jeho názoru zřejmě pro Zemana natolik nebezpečné, že „považoval za nutné zneužít své pravomoci a své neformální autority a pokusit se svým prohlášením nekale zmanipulovat či alespoň ovlivnit volby v senátním obvodu Prahy 6“.

Hušák uvádí, že již požádal tiskového mluvčího prezidenta republiky Jiřího Ovčáčka, aby upozornil prezidenta, že neřekl pravdu. Bylo mu prý ale sděleno, že mluvčí na takové jednání prozatím nemá čas. „Tedy že jej bude mít fakticky až po senátních volbách. Tím nabyl JUDr. Hušák jistoty, že pravým důvodem jednání prezidenta republiky byla snaha o nekalé ovlivnění senátních voleb,“ vyvozuje z toho Hušák.

„Z uvedeného důvodu JUDr. Aleš Hušák vyzývá prezidenta republiky Miloše Zemana nyní veřejně, aby se mu stejně, jak učinil svůj původní projev, tedy veřejně, za svůj lživý výrok omluvil, anebo aby jej samotného žaloval ze svého neoprávněného nařčení ze lži. Pokud Miloš Zeman neučiní ani jedno, bude mít JUDr. Aleš Hušák nadále za to, že prezident republiky je lhář, nedemokratický manipulátor s volbami a nekalý ovlivňovatel soudních řízení,“ konstatuje na závěr Hušák.

Celé prohlášení ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…