Slastné protivládní chrochtání, vysmál se konzervativec ČSSD

21.03.2012 13:46

Sociální demokraté permanentně tvrdě útočí na vládní koalici kvůli podle nich asociálním reformám, sami však nemají zameteno před vlastním prahem. Na příkladu čerpání poslaneckých a senátorských náhrad ČSSD podrobuje silné kritice předseda Konzervativního občanského sdružení Petr Sedláček. Z Lidového domu se podle něho ozývá „slastné chrochtání.“

Slastné protivládní chrochtání, vysmál se konzervativec ČSSD
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Podstatou opozičních výčitek byla nesociálnost takzvaných reforem, kterými nás chce vláda pseudopravice ochránit před řeckou cestou. O tom si sice myslím své, ale to není na pořadu dne. Je však starou známou pravdou, že pokud někdo chce umravňovat druhého, tak by si sám měl zamést před vlastním prahem, což se socialistům vůbec nepovedlo, protože sami mají s okrádáním daňových poplatníků problém,“ píše na zpravodajském webu ostrava-online.cz Sedláček.

Inkasuje cestovné, jakoby dojížděl dvakrát denně. Zároveň Senátu naúčtoval i pražský byt

ČSSD tak podle něho skrze systém náhrad pro poslance a senátory okrádá daňové poplatníky. „Přeborníkem“ v této praxi prý je socialistický senátor Petr Gawlas. „Gawlasovi se povedlo v tomto druhu odrbávání daňového poplatníka získat prvenství. V minulém roce vyinkasoval na náhradách 1 636 800 korun,“ uvádí dále konzervativec.

Celý text ZDE

Gawlas vedle těchto finančních náhrad pobíral měsíční plat senátora ve výši 56 tisíc korun, plat místostarosty ve výši 39 tisíc korun a jako krajský zastupitel dostával měsíčně 5 tisíc korun. Celkem za rok stál daňové poplatníky 2 836 800 korun. Podle Sedláčových slov senátor kombinuje formy náhrad, které by reálně vůbec nepotřeboval.

Například čerpáním maximální částky na cestovné. Zároveň mu totiž daňoví poplatníci zaplatili i byt v Praze, který by v případě denního dojíždění nepotřeboval.

Nechrochtejte tak nahlas! vyzývá Sedláček socialisty

Petr Gawlas ovšem prý není žádnou výjimkou, v článku je také připomínán předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. „Z poslaneckých náhrad si svého času koupil byt za sedm milionů ve Stodůlkách (dokonce ho u toho také chytili) také předseda oranžové partaje a hrdinný zastánce proletariátu Bohumil Sobotka,“ zmiňuje předseda konzervativního sdružení.

Jako výsměch však podle něho je Gawlasova odpověď na otázku na jeho osobním webu. Na dotaz, jak by vrátil důvěru lidí v politiku a politiky, senátor odpověděl, že důvěru mohou politici získat jen osobním příkladem.

„Takže milí oranžoví vepři, když už žerete z cizího, tak přitom alespoň tak nahlas nechrochtejte a neřvěte. A když už chcete někoho o něčem poučovat, tak si napřed udělejte pořádek ve vlastních řadách. Podvod totiž zůstane podvodem,“ rozčílil se konzervativec Sedláček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…