Slavná autorka knih o Harrym Potterovi se zastala Donalda Trumpa. A je zle

19.05.2016 20:58

Spisovatelka J. K. Rowlingová prohlásila, že je Donald Trump sice agresivní a bigotní, ale hodlá hájit jeho právo svobodně se vyjadřovat. Pokud bychom mu to zakazovali, klesneme na úroveň diktátorů. Tímto prohlášením se postavila proti petici, která požadovala zákaz vstupu Donalda Trumpa na britskou půdu. Autorka této petice v textu pro server britského deníku The Guardian spisovatelce pořádně vyčinila.

Slavná autorka knih o Harrym Potterovi se zastala Donalda Trumpa. A je zle
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Donald John Trump je americký obchodní magnát, politik, televizní hvězda a spisovatel

Republikánský kandidát na prezidenta miliardář Donald Trump během své předvolební kampaně konstatoval, že je třeba zakázat muslimům vstup na půdu Spojených států. Jeho slova vyvolala souhlasné reakce, ale i velmi kritické ohlasy. Do druhé skupiny patřila i petice, která v reakci na Trumpova slova požadovala vyhlášení zákazu pro Trumpa – zákazu vstupu na britskou půdu.

Autorka petice Suzanne Kelly získala pod text stovky tisíc podpisů. Britové tak dali jasně najevo, že s americkým miliardářem nesouhlasí. Slavná spisovatelka J. K. Rowlingová, autorka knih o Harrym Potterovi, se však postavila proti svým krajanům, když poznamenala, že sama s Trumpem sice nesouhlasí, protože je agresivní a bigotní, ale hodlá hájit jeho právo na svobodu projevu, protože jinak bychom v demokratickém světě klesli na úroveň diktátorů.

Celý text petice naleznete zde.

Suzanne Kelly následně v textu pro server britského deníku The Guardian Rowlingové připomněla, k čemu vedou Trumpovy nenávistné projevy.

„Ví J. K. Rowlingová o hispánském muži z Bostonu, kterého příznivci Trumpa údajně ubili kovovými tyčemi v Bostonu?“ ptá se autorka petice? Jeden z útočníků měl následně policistům říci, že má Trump pravdu, když tvrdí, že v USA je příliš mnoho přistěhovalců. Tím však projevy Trampových fanoušků neskončily. „Další Trumpův fanoušek, William Celli, byl obviněn z držení výbušného zařízení, které chtěl zřejmě použít proti muslimům,“ píše autorka petice.

Sečteno a podtrženo, pokud Rowlingová hájí právo Donalda Trumpa mluvit, fakticky hájí probouzení agrese mezi lidmi. Právě to má na svědomí Trump.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…