Slavná loď Aquarius znovu naložila Afričany. Jeďte si s nimi kam chcete, ale do Itálie ne, vzkázal rovnou Salvini

21.09.2018 11:17

Loď Aquarius, která křižuje středozemní moře a zachraňuje migranty na člunech, znovu vyrazila do terénu. U libyjských břehů zachránila 11 osob na člunu a teď řeší, kam s nimi, do jaké země je předat...

Slavná loď Aquarius znovu naložila Afričany. Jeďte si s nimi kam chcete, ale do Itálie ne, vzkázal rovnou Salvini
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

U pobřeží Libye bylo zachráněno dalších 11 migrantů či uprchlíků. Vylovila je ve světě dobře známá loď Aquarius, která 19 dní pobývala v přístavu Marseille. Teď znovu pracuje na plné obrátky, což dokazuje video umístěné na sociální síti Twitter.

Loď provozují společně organizace SOS Mediterranee a Lékaři bez hranic. Loď teď nese název Aquarius 2 a pluje pod vlajkou Panamy.

Otázkou je, zda se jim podaří vylovené lidi někam umístit. Posádka informovala úřady na Maltě a v dalších zemích, ale odpovědi se nedočkala. Zareagovaly jen italské úřady. Nechtěly však osoby z člunu přijmout na svém území. Oznámily pouze, že se spojí s libyjskými úřady. Italský ministr vnitra Matteo Salvini dal jasně najevo, že italské přístavy zůstanou uzavřeny. „Řekl jsem to už jednou a zopakuji to znovu: Jeďte si kam chcete, ale ne do Itálie," napsal na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…