Slavná pěvkyně Pecková promlouvá: V jedné věci je prý EU naprosto dokonalá

16.07.2018 16:25

Mezzosopranistka Dagmar Pecková poskytla rozhovor internetové televizi DVTV. Hned na úvod prozradila, že je divná. Poté zdůraznila, že se cítí být občankou EU. V jedné věci totiž považuje Evropskou unii za naprosto dokonalou.

Slavná pěvkyně Pecková promlouvá: V jedné věci je prý EU naprosto dokonalá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka Evropské unie

„Já jsem divná,“ pravila mezzosopranistka Dagmar Pecková, když se snažila vysvětlit, proč ráda běhá. Prý si tím zvětšuje kapacitu plic.

Poté se poměrně kriticky vyjádřila k tomu, jak se v Česku nakládá s pěveckými talenty. Byla poměrně kritická. Má pocit, že mladí nadějní zpěváci jsou v Česku hned na startu své kariéry přetěžováni, a tím i ničeni. Mladí lidé by podle dámy měli zpívat romantické písně, barokní kusy a tak podobně, aby dbali o hygienu svého hlasu. Stejně tvrdá byla i k českým pěveckým školám.

Možná i proto na ni prý čeští hudební kritici „tolik házejí špínu“, zatímco ve Velké Británii je respektovanou umělkyní. Může v tom prý hrát roli i to, že čeští kritici vycházejí z řad lidí, kteří toho nedokázali tolik jako Pecková. Tak to alespoň vidí sama umělkyně.

I proto se rozhodla žít v Německu. „Dnes můžete žít a pracovat, kde chcete, pokud znáte jazyky, tak vám přece nikdo nemůže bránit. A v tom je ta Evropská unie naprosto dokonalá. Lidi mě za to strašně odsuzují, že žiju v Německu a furt tady něco kafrám a hodnotím,“ uvedla Pecková s tím, že EU má své dětské bolesti, ale je to dobrý projekt, za který se vyplatí bojovat. V České politice jí schází nějaký nástin cest, co dál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…