Slavný Gatestone Institute cituje Václava Klause: Evropa je ovládána pokrytectvím a pseudohumanismem

04.08.2018 19:51

Publicista Thomas Paul Wiederholen ve svém textu, který publikoval na webu amerického think-tanku Gatestone Institute, konstatuje, že se ze Španělska stává hlavní brána masové migrace.

Slavný Gatestone Institute cituje Václava Klause: Evropa je ovládána pokrytectvím a pseudohumanismem
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

„Minulý týden se rozhodlo přibližně osm stovek migrantů ze zemí subsaharské Afriky překonat násilím plot, který odděluje Maroko od španělské enklávy Ceuta. Podle španělských úřadů migranti házeli po policistech různé nebezpečné předměty a dokonce použili plamenomety. V rámci násilného útoku bylo zraněno mnoho lidí a asi šesti stům migrantů se podařilo vniknout na španělské území,“ píše Wiederholen.

Publicista dále zmiňuje jiných více než asi šest set migrantů, které vezla loď Aquarius francouzské nevládní neziskové organizace Sos Méditerranée z Libye. „Itálie i Malta je odmítly převzít, ale španělský předseda vlády Pedro Sánchez souhlasil. V médiích uvedl, že je povinností jeho země zabránit vzniku humanitární katastrofy. Migrantům přislíbil bezplatnou zdravotní péči a uvedl, že každá žádost o azyl bude posouzena individuálně,“ píše.

Celý text v angličtině je ZDE.

Wiederholen rovněž cituje britský konzervativní deník The Telegraph, podle kterého přišlo od začátku roku do Španělska téměř 21.000 migrantů a země se tak stala hlavní branou masové migrace do Evropy. V souvislosti s touto informací se hovořilo také o tom, že španělská pobřežní stráž není schopna stávající masové migraci čelit a naléhavě žádá vládu, aby jí zajistila další finanční i lidské zdroje.

Autor textu rovněž upozorňuje, že vedle samotné masové migrace musí Španělsko čelit jinému fenoménu. „Think-tank Gefira již před několika měsíci upozornil na základě svého sledování, že některé nevládní neziskové organizace fakticky spolupracují s ilegálním převaděči. Dalším problémem, nejenom pro Španělsko, je skutečnost, že africké státy doposud neodsouhlasily vybudování migračních center na svém území, kde by mohli úředníci EU posuzovat žádosti o azyl,“ dodává.

V závěru svého textu Wiederholen cituje z knihy prezidenta Václava Klause a Jiřího Weigla Europe All Inclusive. „Evropa je ovládána pokrytectvím, pseudo-humanismem a dalšími koncepty. Nejvíce ohrožující je však módní a v konečném důsledku sebevražedná ideologie multikulturalismu a humanitarismu. Jejich příznivci rezignovali na pojmy jako je domov, vlast, národ a stát. Tyto ideologie hlásají, že migrace je základním lidským právem,“ cituje Wiederholen a dodává, že současné Španělsko má v tomto kontextu speciální postavení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…