Slavný Oliver Stone dokončil dokument s Putinem. A teď se těší, jak ho v USA sežerou zaživa

10.12.2016 21:34

Americký filmový režisér Oliver Stone natočil dokumentární film s ruským prezidentem. V rozhovoru s deníkem The Times pak vtipkoval: „Jsem si jistý, že mě sežerou zaživa.“ Informuje o tom server Prvnizpravy.cz.

Slavný Oliver Stone dokončil dokument s Putinem. A teď se těší, jak ho v USA sežerou zaživa
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Stone podle svých slov mluvil s prezidentem Putinem o Snowdenovi a ruský vůdce řekl, že není u vytržení nad samotným postupem amerického uprchlíka, ale zaujala ho jeho odvaha.

Celý text je ZDE

Stone řekl Timesům, že jediné země na světě, které jsou schopny vzdorovat dominanci Spojených států, jsou Rusko nebo Čína. „Jediné na světě, které nyní může odolat nadvládě Ameriky – to je Rusko nebo možná Čína,“ uvedl režisér. „Dokonce ani Čína mu (Snowdenovi) neposkytla azyl, protože se bojí,“ tvrdí. „Venezuela to nabídla, stejně jako Ekvádor a Bolívie, ale tyto státy nejsou příliš silné, aby odolaly americkým speciálním silám poslaným do jakékoliv země na světě,“ dodal.

Film „Snowden“ vypráví příběh bývalého analytika Národní bezpečnostní agentury (NSA) Spojených států amerických, který v roce 2013 zveřejnil informace o metodách elektronického dohledu americké rozvědky, včetně nelegálního odposlechu jednání zahraničních představitelů. Před pronásledováním americkou vládou Snowden zaslal žádosti o azyl orgánům více než 20 zemí včetně Ruska.

V roce 2014 získal povolení k pobytu v Rusku na dobu tří let. Ve Spojených státech je Snowden obviněn z porušení dvou článků zákona o špionáži. Za každý bod obžaloby mu hrozí až 10 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…