Slavný americký miliardář a financiér disidentů prý plánuje třetí světovou válku. Sám to řekl v novinách

04.06.2015 17:31

Politický komentátor Martin Hekrdla se na webu A2larm.cz věnoval předpovědi třetí světové války. Že je její začátek za humny, nám věští americký multimiliardář George Soros. Není však všem dnům konec, situace má své pro a proti a dokonce i mírové řešení by se podle něj našlo.

Slavný americký miliardář a financiér disidentů prý plánuje třetí světovou válku. Sám to řekl v novinách
Foto: wealthydebates.com
Popisek: George Soros

Hned na úvod Hekrdla zdůrazňuje fakt, že se o Sorosově předpovědi prakticky nikde nemluví, například v ruských médiích se první zmínky objevily až o týden později. Pokud ale podle Sorose dojde ke střetu mezi Čínou a některým vojenským spojencem USA, bude válka na spadnutí.

Soros ovšem se špatnými zprávami přináší i možné řešení. USA by v jeho podání musely ustoupit Číně „přidáním jüanu do valutového koše MMF“. Pokud by taková situace nastala, dolar by měl na světových trzích novou velkou konkurenci.

Dosavadní postavení dolaru totiž umožňuje USA fungovat i „za učebnicově smrtelné nerovnováhy obchodní a platební bilance či astronomických deficitů“.

Ústupky by měly přijít i z čínské strany, Soros navrhuje, aby čínská vláda zavedla právní stát. Což je informace, která se do ruských médií už nedostala a k čemuž podle Hekrdly dojde stěží.

Celý text zde

Následně dost pochybuje o tom, zda americký finančník vidí válku jako hrozbu, či spíše „užitečnou nevyhnutelnost“, když se sám vyjádřil, že válka je „velmi nepříjemná“. Samozřejmě nemusí hned jít o otevřený konflikt, může prostě začít jen další studená válka. Ta poslední byla minimálně ze začátku pro západní stranu érou všeobecné prosperity.

Soros se dříve vyjádřil i k situaci na Ukrajině, kterou měla EU vyřešit velkým přílivem peněz, jímž by podpořila její snažení proti Rusku. Zároveň by obnovená Ukrajina mohla pomoci EU najít naši ztracenou pospolitost.

„Na obou koncích Eurasie – kolem Černého a Jihočínského moře – utěšeně roste napětí. A tak se možná můžeme těšit na další – nejméně třetí – éru světové prosperity,“ shrnuje Hekrdla svůj komentář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…