Slavný britský komik se vyslovil k Brexitu. Jedinou šancí pro Evropu je prý oběšení předsedy Junckera

13.06.2016 16:55

Referendum o vystoupení Velké Británie z Evropské unie se blíží, nálady ve Velké Británii jsou vypjaté. V současné době podle posledního průzkumu převažují stoupenci tzv. Brexitu. Na svém twitterovém profilu se k situaci vyjádřil i člen britské komediální skupiny Monty Pythonův cirkus John Cleese.

Slavný britský komik se vyslovil k Brexitu. Jedinou šancí pro Evropu je prý oběšení předsedy Junckera
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

„Kdybych si myslel, že existuje nějaká šance na zásadní reformu v Evropské unii, hlasoval bych, aby země zůstala. Ale šance není. Je to smutné. Je mi líto,“ uvedl Cleese.

Původní text ZDE.

Cleese v minulých dnech také naznačil, že jediný způsob, jak reformovat Evropskou unii, je zabít předsedu Evropské komise Jean Claude-Junckera. Píše to alespoň server Daily Mail. „Měli bychom se vzdát eura, kterým byla zavedena odpovědnost, a pověsit Jean-Claude Junckera,“ uvedl Cleese.

Komik se zároveň nedomnívá, že v případě, že Velká Británie opustí Evropskou unii, zastaví se nabídky volného obchodu. „Obchoduje se tu tisíciletí. Nevidím důvod, proč by se to mělo zastavit,“ řekl.

„Většinou jsme plavali proti proudu. A byrokracie Evropské unie odnášela stopy demokratické odpovědnosti,“ dodal Cleese ve své protiunijní kanonádě. Všechny statusy zveřejňoval postupně na twitterovém profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…