Slavný český umělec: Lidi jsou čím dál víc vymaštění. Úplně zmatení

01.12.2016 10:34

Hostem pořadu DVTV.cz Daniely Drtinové byl herec Jaroslav Dušek. „Lidi jsou vymaštění, zmatení z reality,“ tvrdí mimo jiné.

Slavný český umělec: Lidi jsou čím dál víc vymaštění. Úplně zmatení
Foto: ReproFoto. ČT
Popisek: Daniela Drtinová

„Mechanismus rozpadu můžete vidět v Černobylu, ve Fukušimě. A rozpad komunity? Většinou se to týká toho, když jsou vám sebrány určité jistoty. Někdo to může vnímat jako rozklad. Přeměna v první fázi vypadá jako rozklad,“ hovořil Dušek o rozpadu a rozkladu.

„Lidi jsou čím dál víc vymaštění, zdá se, že jsou zmatení z reality. Těch poradců, co je. Je to taková zvláštní doba, kdy si myslím, že lidé jsou ztraceni ve světě informací. Vše se tak nějak divně blokuje. Pořád musíte platit nějaké poplatky,“ zmínil Dušek i exekuce. „To je ta doba, kdy se vám může stát, že před dvaceti lety nezaplatíte nějakou pokutu, nebo dokonce i zaplatíte a najednou přijdou lidé a zapečetí vám barák,“ dodal. Podle jeho názoru velmi často lidé také věří mediálnímu obrazu.

Celý pořad najdete ZDE.

„Svět se zbláznil. Když čtete Buddhu, zjistíte, že se zbláznil již před naším letopočtem. Jinak by ten Buddha nemohl mluvit tak, jak mluvil. Povaha naší existence je vždy napůl šílená,“ dodal. „Způsob, jakým my uvažujeme o světě, je šílený. Ztratíme kontakt s galaxií, celkem a najednou my začneme uvažovat v jiných rovinách – například politických stran. Mizí to základní pochopení,“ řekl.

Závěrem pak Dušek hovořil o labyrintu zákonů, jehož projevem je například elektronická evidence tržeb. „A tomu se věří. Za rohem se však ukáže, že je to špatná cesta. Cesta z labyrintu má dvě základní možnosti. Že buď si pamatujete, jak jste tam vlezla. V nějakém sebezpytu se vrátíte z labyrintu myšlení k fenoménu života. Druhou cestou je pak nadhled,“ poradil Dušek. „Dokud budete hledat, nemůžete najít. Pokud půjdete nalézat, naleznete,“ řekl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…