Slavný právník Hasenkopf prozradil, jak to chodí na Hradě. Tihle prý chtějí zlikvidovat Forejta

21.12.2013 10:25

Kauza chybějícího titulu hradního protokolisty a uvažovaného kancléře Jindřicha Forejta vyvolala zájem i u některých jeho hradních spolupracovníků. Jak exprezident Václav Klaus, tak někdejší hradní právník Pavel Hasenkopf Forejta podpořili, a druhý navíc prozradil, kdo by mohl mít zájem na Forejtově likvidaci.

Slavný právník Hasenkopf prozradil, jak to chodí na Hradě. Tihle prý chtějí zlikvidovat Forejta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě 24 soudců a soudkyň obecných soudů České republiky

Jindřich Forejt pracuje dlouhé roky jako šéf protokolu a patří k nejvýraznějším úředníkům prezidentské kanceláře. Původně chtěl odejít s Václavem Klausem, ale jeho nástupce Miloš Zeman jej přemluvil, aby v prezidentských službách setrval. V posledních dnech se dokonce objevila informace, že by měl nahradit Vratislava Mynáře ve funkci kancléře. Nyní se však objevila informace, že Forejt nemá vysokoškolské vzdělání, které ale je k práci v jeho pozici nezbytností.

Václav Klaus, kterého v pátek zpovídali novináři u sjezdovky pod Sněžkou, k tomu uvedl, že Forejt je jedním z nejvzdělanějších lidí, co v životě poznal. „Kdyby aspoň každý desátý absolvent vysoké školy byl tak vzdělaný jako on, byla by na tom tato země dobře,“ řekl Klaus.

K věci se vyjádřil i Pavel Hasenkopf, známý hradní právník, kterého vyhodil současný prezident Miloš Zeman za údajný podíl na tvorbě novoroční Klausovy amnestie. Znalec poměrů v prezidentské kanceláři si myslí, že se jedná o záměr jeho konkurentů z úřadu. Důvodem mohou být zejména spekulace, že by se právě Forejt měl stát po Vratislavu Mynářovi ředitelem celé prezidentské kanceláře.

Forejt prý měl na Hradě docela dost nepřátel. „Za vedoucího KPR si ho zřejmě nepřejí nejen proto, že je jeden z nich, začínal na Hradě už za Havla jako řadový referent a má tedy přehled, kdo je kdo, včetně informací, kolik lidí a kterých je tam ještě z dob Husáka,“ napsal na síti Hasenkopf.

Druhou alternativou prý je, že se o jeho diskreditaci snaží sám kancléř Mynář, pod kterým se v posledních dnech houpe židle kvůli jeho problémům s chybějící bezpečnostní prověrkou. Této spekulaci však Hasenkopf příliš nevěří.

Na hašteřivé zaměstnance prezidentské kanceláře sází mnohem více. Nebylo by to prý totiž poprvé, kdy by někoho takto odrovnali. „Tohle jsou informace, které měl někdo připravené v šuplíčku `pro případ potřeby`,“ myslí si. Na Forejtovu obranu rovněž dodává, že nikdy, ani v e-mailové komunikaci, sám nepoužil u svého jména titul JUDr. Je však prý možné, že mu jej občas připsal některý z neinformovaných zaměstnanců kanceláře. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…