Šlechtic a rozvědčík. To je muž, který má u nás zastupovat Německo

19.07.2014 18:03

Novým německým velvyslancem v Česku bude podle informací Lidových novin muž, jenž byl mezi lety 2007 až 2010 zástupcem šéfa německé rozvědky. Vyzná se prý v Rusku. A jeho otec měl být posledním mužem, který viděl naživu děti Hitlerova ministra propagandy Josepha Goebbelse.

Šlechtic a rozvědčík. To je muž, který má u nás zastupovat Německo
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman s kancléřkou Angelou Merkelovou před německým kancléřstvím

Baron Arndt Freiherr Freytag von Loringhoven by měl být příštím zastáncem německých zájmů na české půdě. Šlechtic vystudoval historii, filozofii, chemii a biochemii. Působil v německé rozvědce i v diplomacii, a to od osmdesátých let minulého století. Pracoval na ambasádách v Moskvě a v Paříži.

Mezi lety 2007 až 2010 byl zástupcem nejmocnějšího muže německé rozvědky. Je považován a za experta v otázkách souvisejících s Ruskou federací.

Za pozornost stojí, že jeho otec Bernd se na konci druhé světové války nacházel v Hitlerově bunkru v Berlíně a údajně byl posledním člověkem, který viděl naživu děti mistra hitlerovské propagandistické mašinerie ministra Josepha Goebbelse.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…