Šlechtová si ve středu půjde k Zemanovi pro jmenovací dekret

03.10.2014 17:25

Prezident Miloš Zeman jmenuje Karlu Šlechtovou (nominovaná ANO) ministryní pro místní rozvoj ve středu ve 12:00. Řekl jí to ve čtvrtek na schůzce na Pražském hradě. Šlechtová setkání označila za poznávací, hlava státu se jí ptala na dosavadní kariéru nebo priority resortu. Šlechtová nahradí Věru Jourovou (ANO), která by se měla stát eurokomisařkou.

Šlechtová si ve středu půjde k Zemanovi pro jmenovací dekret
Foto: KPR - Jiří Ovčáček
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Paříži předává dar Andreji Babišovi k 60. narozeninám

Za jednu z priorit Šlechtová označila zachování kontinuity na ministerstvu. I proto se v nejbližších dnech sejde s Jourovou. Chce se také soustředit na evropské dotace, regionální politiku nebo práci na stavebním řádu.

Možná časem přeskládám některé agendy na ministerstvu

Nevyloučila ani změny ve struktuře resortu. „Je možné, že časem se dostanu k tomu, že možná přeskládám některé agendy, které zůstanou na ministerstvu pro místní rozvoj, ale tak, aby opravdu dávaly smysl pro Českou republiku a pro koncepci našeho státu,“ řekla novinářům po schůzce s prezidentem.

Atmosféru setkání popsala jako velice příjemnou. Šlo prý spíše o vzájemné poznávání než o rozbor konkrétních problémů. Zemana prý zajímaly její zkušenosti jak v soukromé, tak státní sféře. „A také ho zajímala moje koncepce, koncepční myšlení, systémové myšlení a zda mi jde o stát, či jenom o ministerstvo,“ dodala.

Zeman se jí ptal i na její sny, novinářům je ale neprozradila. Zároveň poznamenala, že přijetí nabídky na funkci vyžaduje velkou úvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…