Šlechtové nadávali, že platí moc za salónek na letišti. Ale pak se zjistilo, kolik za něj platil její kolega Herman

17.07.2018 15:46

Někdejší ministryně pro místní rozvoj a ministryně obrany za hnutí ANO Karla Šlechtová byla kritizována za to, že jako členka vlády hojně využívala VIP salonek na Letišti Václava Havla. Podle informací deníku Právo však za VIP salonek ještě víc utrácel bývalý lidovecký ministr kultury Daniel Herman.

Šlechtové nadávali, že platí moc za salónek na letišti. Ale pak se zjistilo, kolik za něj platil její kolega Herman
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

Deníky dnes spadající do svěřeneckého fondu předsedy vlády Andreje Babiše (ANO) před časem informovaly o tom, že někdejší ministryně pro místní rozvoj za hnutí ANO Karla Šlechtová hojně využívala VIP salonek na Letišti Václava Havla. I tato kauza mohla být jedním z důvodů, proč nakonec premiér Babiš Šlechtové sdělil, že s ní nepočítá do své druhé vlády.

Jenže Šlechtová možná neutrácela za VIP salonky jako jediná. Ještě víc údajně utrácel exministr kultury Daniel Herman. Resort za něj měl zaplatit 181 tisíc korun za poskytování nadstandardních služeb na letišti. Server iDNES.cz stál o vyjádření premiéra Babiše k této věci, ale Babiš byl velmi zdrženlivý. Nechce se prý vracet do minulosti.

Herman se také držel zpátky. „Za technickou stránku mých cest zodpovídal zahraniční odbor Ministerstva kultury a způsob cestování určoval podle aktuálních potřeb,“ odpověděl.

Ministerstvo kultury popírá, že by Herman byl nejrozmařilejším členem vlády, pokud jde o salonky.  Resort prý za využití salonku zaplatil jen něco málo přes 73 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…