Jsi špína, Petro Kvitová. Poslanec Huml chce tenistce sebrat občanství

10.07.2014 17:47

Když redaktor deníku Referendum Petr Pospíchal dnes zveřejňoval svůj kritický článek o tom, jak si česká tenistka Petra Kvitová zřídila trvalé bydliště v Monaku, aby nemusela odvádět daně, asi netušil, jakou melu tím rozpoutá. Na jeho slova zareagoval poslanec Stanislav Huml (ČSSD), který na základě Pospíchalova článku označil čerstvou vítězku Wimbledonského turnaje za špínu. Za to se na jeho hlavu snesla vlna kritiky.

Jsi špína, Petro Kvitová. Poslanec Huml chce tenistce sebrat občanství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

Petr Pospíchal se ve svém článku pustil do známé tenistky za to, že má od loňského roku kvůli nižším daním trvalé bydliště v Monaku. „S Monakem jako bydlištěm to teď přece vypadá, že Wimbledon vyhrála jakási slečna Vykuková, která umí zužitkovat tenisový talent v praktickém životě tak, že z dortů obere šlehačku a ostatním nechá opatlané to, co zbyde?“ napsal s tím, že pokud je v Monaku doma, měla by u jejího jména viset monacká vlaječka. „Pokud ne, jedná se o daňový podvod,“ dodal.  

Jádrem celého problému je podle něj to, že tenistka v České republice „užívá české silnice, večer jí na cestu svítí české veřejné osvětlení, a kdyby se přiblížil k jejímu domu zloděj, jistě bude volat českou policii. To všechno něco stojí a platí se to penězi těch, kteří jsou v naší zemi doma“.

Celý text ZDE

Sociálně demokratický poslanec Stanislav Huml se ke slovům redaktora deníku Referendum přihlásil. „Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl,“ napsal na svém facebookovém profilu a dodal: „Petro jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína!“ Za svoje chování by si podle Humla zasloužila nepodmíněný trest a propadnutí majetku, které by jí, kdyby žila v Německu, opravdu hrozilo.

„Humle a jemu podobní, běžte do rudé prdele"

Poslanec svými výroky na adresu české tenistky zvedl ze židle některé novináře. Karel Kříž z Pravého prostoru ho označil za zarytého komunistu. „Kde vzal komunistický policajt tolik drzosti, že si dovolí takto veřejně dehonestovat člověka, kterému svým prospěchem pro společnost nesahá ani po kotníky?“ rozčílil se.

„Tento médii stvořený 'dopravní expert', jehož největším 'odborným' mozkovým výronem bylo 'poznání', že čím více jezdí automobilů, tím větší je nebezpečí nehod, a který se přes televizně provařený ksicht dostal nakonec až do Parlamentu, nikdy nepřinesl naší daňové pokladně ani haléř reálných hodnot. Ani jako bolševický fízl placený státem, ani jako poslanec, též placený státem. On si dovolí nazvat Petru Kvitovou špínou?!“ přisadil si.

„Běžte už konečně do rudé prdele, soudruhu Humle i jemu podobní!“ rozhořčeně ukončil svůj článek.

Text  Kříže k přečtení ZDE

Reakce Stanislava Humla na sebe nenechala dlouho čekat. „Teda, dávat mi do úst něco, co jsem neřekl, to může jen blb,“ napsal na svůj facebookový profil.

Kvitové bychom měli zatleskat

Na kauzu „Petra Kvitová“ přinesl osobitý pohled i web Reflex.cz. Podle něj bychom měli české tenistce zatleskat. Přemístěním svého trvalého bydliště totiž upozornila na absurdně vysoké zdanění v České republice.

„Mnozí Petru Kvitovou za odchod do daňového ráje odsuzují. Jenže těžko se jí na druhé straně může někdo divit. Vysoké zdanění, které v Česku máme, vyhání spoustu lidí, a zejména firmy. Známá a úspěšná tenistka je jen špičkou ledovce,“ myslí si redaktorka webu.  

Článek na Reflex.cz ZDE

Minulé vlády údajně zvýšili lidem s vysokými příjmy daň příjmu z 15 na 22 procent. A to podle ní není vše. Sociální a zdravotní pojištění máme u nás prý také jedno z nejvyšších na světě, stejně jako daň z přidané hodnoty.

„Když sečteme všechny tyto daně, zjistíme, že více než polovinu toho, co vyděláme, odevzdáváme státu. To je pro mnohé nepřijatelné. Odchod bohatých lidí do daňových rájů ukazuje státu, že neustálé zvyšování daní je krok nesprávným směrem. Když odejdou ti bohatší, nebudou tu utrácet peníze a doplatíme na to všichni,“ vyvozuje závěry.

„Politici by proto neměli Petře Kvitové nadávat. Spíš by se jí měli omluvit, stejně jako nám všem, za vysoké daně. Měli by začít konečně snižovat přebujelé státní výdaje, a tím i daně. Pak tu možná budou zůstávat i hvězdy jako Kvitová a podnikatelé, firmy i běžní lidé se přestanou daním všemožně vyhýbat,“ uzavírá.

Ať jí seberou občanství

Poslanec Huml pak však během odpoledne vystoupil k tématu ještě jednou, a ještě ostřeji. „Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice. Odvrhuji to, že mi ta Česká republik k úspěchu i pomohla,“ rozvedl Huml svou úvahu pro rádio Impuls.

Server IDNES.cz se ptal na názor i mluvčího Petry Kvitové Karla Tejkala. Ten se nejprve ptal, kdo je Huml. Když zjistil, že poslanec, odmítl jeho slova komentovat.

Předseda tenisového svazu Ivo Kaderka dodal, že jej vystoupení poslance Humla neobyčejně mrzí. „Pokud tam mluví něco o tom, že by měla opustit Českou republiku a někam se odstěhovat, tak to si myslím, že to je ten nejhorší příklad, jaký politik může lidem dávat,“ uvedl.

Co přesně se objevilo na Facebooku Stanislava Humla:

Dobrý koment Daniel Rovný: Lépe bych své pocity vyjádřit nesvedl. Ano, trénovala ve sportovištích postavených z daní chudších obyvatel, aby jako bohatší se mohla daním vyhnout. Petro, jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Obdobné jednání třeba Německá spolková republika pečlivě vyhledává a trestá nepodmíněným trestem a propadnutím majetku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…