Sledujeme, jak Západ zničil Ukrajinu. Na významného vědce si nikdo nevzpomene, posteskl si Klaus

03.06.2014 16:43

Exprezident Václav Klaus sdělil smutnou zprávu. Oznámil úmrtí prof. George Jiřího Kukly, dlouholetého bojovníka proti tezím o globálním oteplování. Klaus si posteskl, že o teoriích profesora Kukly nebylo v Česku více slyšet. Místo toho tu prý fiktivně oslavujeme deset let našeho členství v EU a sledujeme, jak Západ zničil Ukrajinu.

Sledujeme, jak Západ zničil Ukrajinu. Na významného vědce si nikdo nevzpomene, posteskl si Klaus
Foto: Matějka
Popisek: Václav Klaus

„Byl doyenem debaty o globálním oteplování. Věnoval se tomu celá desetiletí a jeho moudrá slova mnozí poslouchali (ale někteří bohužel neposlouchali). Věnoval mi zažloutlé stránky, které obsahovaly záznam jednání v americkém Kongresu, kam byl na počátku 80. let pozván, aby vysvětloval, jak je to s tím globálním oteplováním. Už tehdy se debata v jednom z výborů Kongresu vedla mezi dvojicí prof. Kukla a Al Gore. Ukazuje to, jak už je to všechno dlouhá historie,“ píše Klaus.

Následně se exprezident vrací k dopisu, který profesorovi napsal před krátkou dobou. V něm vyjadřuje lítost nad tím, že v Polsku jsou schopni uspořádat konferenci na počest profesora Jiřího George Kukly, zatímco v Česku se nic takového neděje. Naše země se totiž zaměřila spíše na oslavy našeho členství v EU. A v zahraniční politice se více zabýváme Ukrajinou, kterou Západ zničil, když se o tuto zemi přetahoval se sebevědomým Ruskem. Dopis Klaus napsal 19. května.

Přes vše řečené Klaus doufá, že v budoucnosti dojde k debatě o životě prof. Jiřího George Kukly, který zásadním způsobem přispěl k diskuzím o globálním oteplování, přičemž kráčel proti hlavnímu proudu, jenž si vybírá pouze ta data, která se mu hodí.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …