Šlendrián? Muslim, co podřezal kněze, byl ve vazbě, zkoušel se dostat do Sýrie a měl elektronický náramek. Vypnutý

27.07.2016 6:50

Zákeřná vražda kněze ve francouzském kostele v Saint-Etienne-du-Rouvray otřásla světem. Pachatelem byli dva muži, jedním z nich byl devatenáctiletý Adel Kermiche, který se pokoušel dříve neúspěšně dostat do Sýrie. Totožnost druhého není známa. Píše o tom server iDnes.cz.

Šlendrián? Muslim, co podřezal kněze, byl ve vazbě, zkoušel se dostat do Sýrie a měl elektronický náramek. Vypnutý
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Kermiche měla dokonce protiteroristická policie v hledáčku. Letos byl mimo jiné vazebně vězněn, a to poté, se opětovaně pokusil obelstít policii falešnými doklady a dostat se do Sýrie. Zadržen byl v Turecku. 

Od března měl poté Kermich nařízeno domácí vězení a musel nosit elektronický náramek sledující jeho pohyb. Jak se však nyní ukázalo, náramek býval často až několik hodin vypnutý. Jak uvedl prokurátor Francois Molins, vypnutý byl i v době brutálního útoku.

Původní text ZDE

Kermich se svým komplicem držel v kostele šest rukojmích od rána. Jedné z jeptišek se podařilo však utéci a zalarmovat bezpečnostní složky. I přesto došlo ke kruté vraždě. Policie s teroristy hodiny vyjednávala, o útok se nemohla pokusit kvůli nevhodné pozici rukojmích. Když poté teroristé vyšli z kostela, křičeli Alláhu Akbar. Jeden měl falešný sebevražedný pás a druhý třímal budík obalený alobalem.

„Zaútočit na církev, zabít kněze, to je hanobení republiky, zasévání strachu. Neboť teroristé nás chtějí rozdělit, postavit proti sobě,“ uvedl k včerejšímu útoku prezident Francois Hollande s tím, že cílem radikálů je rozbití francouzské demokracie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…