Slíbená alej u Zemanovy chalupy zatím není. Hejtmanům kazí brigádu úředníci

28.07.2013 13:19

Hejtmani se na březnové schůzce s nově zvoleným prezidentem Milošem Zemanem v žertu dohodli, že Zemanovi vysází blízko jeho chaty novou alej. Prezident si jim totiž postěžoval, že ji i přes jeho protesty celou vykáceli. Z žertu se stal slib, kterému ale v uskutečnění brání byrokraté.

Slíbená alej u Zemanovy chalupy zatím není. Hejtmanům kazí brigádu úředníci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

"Ono to vzniklo jako mediální zkratka první schůzky s prezidentem na Hradě, že bude hejtmanská brigáda. Ten příběh je ale složitější. Samozřejmě je otázkou, na jakém místě se má něco vysazovat, je potřeba získat příslušná povolení. Až se proplížíme územím úředních razítek a povolení, potom budeme řešit, kdy, jak a v jaké sestavě se hejtmani objeví v Novém Veselí a pomohou panu prezidentovi s výsadbou nové aleje," řekl šéf hejtmanů Michal Hašek serveru Lidovky.cz.

Na své cestě za novou stromovou alejí ale už hejtmani překonali jednu překážku - s vysázením stromů nakonec souhlasil i majitel rybníka, Constantin Kinský. Ten také napsal prezidentovi dopis, ve kterém mu sdělil, že pouze čeká na konečné slovo dodavatelské firmy. Ta musí s vysázením kvůli záruce souhlasit. "Jde vysadit pouze určitý speciální druh dubu a musí to být v určité vzdálenosti od propusti hráze. Je to mnohem složitější, než se zdá," dodává k celé záležitosti hejtman kraje Jiří Běhouněk. Hejtmanská "brigáda" je tak zatím ve hvězdách.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…