Slíbili dostatečný odběr vakcín a testů?! Petr Žantovský cítí „byznys tisíciletí“. Jde po těchto stopách

Spustit čtení článku
Tato funkce je povolena jen předplatitelům typu Lepší čtení a vyšší.
20.11.2021 5:00 | Komentář

TÝDEN V MÉDIÍCH Distribuce vakcín a PCR testů je zjevně byznys tisíciletí, na němž se, ať z hlouposti, z přesvědčení či za peníze podílejí různé elity. „I ty, u nichž bychom přece jen čekali odbornější vhled,“ konstatuje Petr Žantovský v pravidelném přehledu mediálních zajímavostí, v němž se věnuje i přiostřující propagandě kolem covidu-19. Zaměřil se také na cenzuru blogerů na Aktuálně.cz, kteří pykají za to, že jejich texty neodpovídají podle šéfredaktora oficiální politice státu a jeho orgánů. Z dění svátečního dne 17. listopadu mu až trochu perverzní připadá promítaný velkoplošný hologram Václava Havla.

Slíbili dostatečný odběr vakcín a testů?! Petr Žantovský cítí „byznys tisíciletí“. Jde po těchto stopách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Přiostřující propagandou kolem covidu-19 startuje přehled mediálních zajímavostí uplynulého týdne. „Užívají se podpásové argumenty, lidé jsou děleni na plnoprávné a bezprávné, jsou stavěni do šiku jedni proti druhým, postup vlády připomíná bohapustou improvizaci. Dobře to ve čtvrtečním textu na Reflexu vystihl Oldřich Tichý. Zamýšlí se nad protimluvem dvou vládních opatření – na jedné straně neuznává testy pro vstup do hospod a na hromadné akce, na druhé straně je vyžaduje po zaměstnancích. Dochází přitom k celkem logickému dilematu: ‚Buď vláda slíbila někomu jak dostatečný odběr vakcín, tak testů. Na spotřebu vakcín tlačí tím, že nebude pro volnočasové aktivity uznávat testy, které ale zároveň v práci nařídí jako povinné. Anebo je kabinet složen z idiotů.‘ A nedokáže říct, která možnost je horší,“ uvádí pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský.

Ze všech možných i nemožných řečí na toto téma asi nejstrašnější bylo možné spatřit v titulku článku „Covid vs. svoboda. Jsou neočkovaní černí pasažéři nebo mají právo zemřít?“ na Seznam Zprávách. „To je brutální asi tolik jako Vojtěchova či Babišova kampaň na podporu očkování s nahými těly pacientů. Sugeruje se nám tu falešné dilema: naočkuj se, nebo zemřeš. Jinak to číst nelze. V článku samém jde vlastně o anketu mezi různými osobnostmi na téma ‚Je povinné očkování zásahem do svobody jednotlivce?‘ Každý z oslovených odpověděl podle svého. Zastánci povinného očkování použili často značně podpásové argumenty. Předseda Penklubu Jiří Dědeček přirovnal povinné očkování k dopravním předpisům, které vám přece zakazují jezdit si takovou rychlostí, jak ‚svobodně‘ chcete,“ poukazuje mediální analytik.

Byznys tisíciletí, na němž se podílejí různé elity

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jiří Hroník

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velká studie k LGBTQ menšinám: Změna pohlaví není řešení, mají duševní onemocnění

6:52 Velká studie k LGBTQ menšinám: Změna pohlaví není řešení, mají duševní onemocnění

Část amerických lékařů se začíná bouřit proti provádění úkonů měnících pohlaví u dospívajících a vyz…