Slibovali jste... A hovno! Poslanec KSČM po sjezdu drsně smetl sociální demokracii

13.03.2017 7:28

Asistent poslance ČSSD Jaroslava Foldyny Dalibor Dvořák se po sjezdu ČSSD tvrdě opřel do směřování strany. Podle jeho názoru, jejž uvedl na svém facebookovém profilu, musí strana zastávat jasně zřetelné levicové zájmy a zájmy odborů. A rozjela se diskuze, do níž se zapojil komunistický poslanec Zdeněk Ondráček.

Slibovali jste... A hovno! Poslanec KSČM po sjezdu drsně smetl sociální demokracii
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Poslanec KSČM Zdeněk Ondráček

„Po sjezdu ČSSD musí být zjevné, kam jdeme – jdeme doleva, dál od duhových pochodů, blíž k odborům,“ uvedl Dvořák.

A Ondráček odpověděl velmi nevraživě. „A vy tomu zase věříte? Tak to je mi vás líto. Nikdo nedokáže slíbit více než socan. Slíbili jste církevní restituce a výsledek je nula. Slíbili jste... Socan slibem nezarmoutí. A to děláte už mnoho let. Jděte k čertu,“ uvedl. 

„Desítky lidí po sebevraždách, stovky lidí v exekucích, desítky lidí v... Jasně, jste socani, ale s tou svojí politikou jděte do hajzlu,“ napsal Ondráček. Podle něj jsou sociální demokraté v těžké programové a personální krizi. „KSČM socany nepotřebuje, ale socani jsou v hajzlu, a tak hledají partnera,“ dodal. 

„Vy neznáte svoje předvolební sliby občanům? Církevní restituce zdaníme. A co jste udělali. HOVNO. Bělobrádek zavelel a vy jste stáhli ocas. Jestli chcete, abych vás tu rozebral do posledního dokumentu, tak si o to řekněte. Lžete lidem, lžete voličům!“ podotkl také.

Do diskuze se pak zapojil i pravicový student Štěpán Chour (ODS). Ten neváhal a opřel se do zločinů komunismu. „S padesátými lety nesrovnatelně lepší životní situace,“ napsal. Dvořák se pak ještě Ondráčka zeptal, proč se domnívá, že je strana v krizi, a diskuze mohla pokračovat. Ale především díky zapojení občanského demokrata Choura.

„Němci se po válce dokázali zbavit nacistů. Bohužel my jsme se po sametové revoluci, na které jste vy, pane Ondráčku, třískal lidi, nedokázali zbavit Komunistické strany,“ uvedl nekompromisně Chour v odkazu na událost starou 28 let. Tehdy Ondráček oblékal stejnokroj Sboru národní bezpečnosti a byl u toho, když se tvrdě zasahovalo proti demonstrantům při Palachově týdnu. 

„My jsme se o převratu nedokázali zbavit jediného, korytářů,“ reagoval Ondráček. „Korytáři byli, jsou a budou,“ odvětil Chour. „Vezměte si, kolik korytářů bylo za bolševika – kolik pohlavárů lezlo SSSR do zadku, kolik soudruhů stranicky drželo hubu, aby se udrželo koryta, kolik fízlů mlátilo lidi, na Václaváku, jenom pro to, aby se udrželi koryta,“ dodal.

„Vůl zůstane volem,“ odvětil Ondráček a bránil se před Chourovými slovy tím, že nikdo z komunistů nebyl trestně stíhaný. „S člověkem, který se veřejně doznal, že uhodil obuškem dívku, si nemám co říci. Jste u mě komunistická lůza,“ zareagoval na to Chour. „Je mi špatně z toho, že 26 let po revoluci sedí v Parlamentu příslušníci StB,“ uzavřel.

„Je ostudou, že v Parlamentu sedí komunistické mlátičky a na ministerstvech bývalí příslušníci StB. Andrej Babiš by měl být rád, že jsme se s komunisty po sametové revoluci nevypořádali stejně jako Němci s nacisty po válce,“ uzavřel Chour. „Všichni korytáři z KSČ jsou dnes v ČSSD a u jiných stran. Proto to tady vypadá, jak to vypadá,“ uzavřel pro změnu Ondráček. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…