Slonková a Kubík se hlásí s novinkami ze Švýcarska. Úřadují v kavárně přímo proti domu mladého Babiše

17.11.2018 19:16

Reportéři Sabina Slonková a Jiří Kubík se rozhodli na serveru Seznam Zprávy pokračovat v pátrání po pravdě v kauze Čapí hnízdo. Vydali se tak opět do Ženevy, švýcarského města, kde bydlí syn českého premiéra Andreje Babiše (ANO) Andrej. Ten v minulosti na kameru vypověděl, že v souvislosti s Čapím hnízdem podepsal nějaké dokumenty, ale neví, co v nich bylo. Zároveň také hovořil o únosu Petrem Protopopovem, zaměstnancem jeho otce, na Krym. Premiér Babiš výpověď svého syna popírá a dnes se za ním sám vydal do Ženevy.

Slonková a Kubík se hlásí s novinkami ze Švýcarska. Úřadují v kavárně přímo proti domu mladého Babiše
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Premiér Babiš na tiskovce z Palerma

Slonková s Kubíkem dorazili do Ženevy včera. Ubytovali se v nedalekém hotelu a ráno se pak vydali zpět k místu bydliště Andreje Babiše juniora. Popírají, že by v okolí bylo větší množství novinářů, jak uvádí premiér Andrej Babiš na sociálních sítích. Sami „rozbalují“ kancelář v kavárně naproti Babišovu domu.

Tam se následně i vydávají. Babiš junior s nimi komunikoval přes e-mail, kdy jim psal, že jeho otec překročil červenou čáru, když hovoří o neustálém dozoru kvůli jeho schizofrenii. „Matka na mě začíná dělat tlak, protože můj otec určitě dělá tlak na ni prostřednictvím SMS,“ psal jim také prý Babiš junior a nabízel i to, že dá číslo svého švýcarského telefonu, pokud jej novináři spojí s vyšetřovateli.

Původní text ZDE.

Následně však Andrej Babiš junior přestal komunikovat. Ani když mu Slonková s Kubíkem píší pozvání na snídani.  Babiš junior nekomunikuje ani s pražskou policií, jak včera na tiskové konferenci sdělil její ředitel Jan Ptáček.

Slonková s Kubíkem kupují květinu Beatrice Babišové, matce Andreje Babiše juniora, a vcházejí, jak píše Seznam Zprávy, do domu, kde oba bydlí. Nikdo však neotevírá. Napsali tak Babišové dopis, přidali podpisy a kontakty. Ten ještě předají, ale jsou také zastaveni mužem, jenž se představí jako právník Andreje Babiše v Ženevě a vyhrožuje jim trestním stíháním. Natáčení tak končí... 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…