Slonková se podívala na byznys Topolánka a Peciny na Slovensku

13.05.2016 8:30

Server Neovlivní.cz novinářky Sabiny Slonkové si všímá problému, jejž má česká petrochemická skupina Vae Controls expremiéra Mirka Topolánka. Do situace je zapleten i bývalý ministr Martin Pecina, který vede dozorčí radu skupiny.

Slonková se podívala na byznys Topolánka a Peciny na Slovensku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

Firma Vae Controls totiž odkoupila výrobnu bionafty Plynex v Seredi, jež přitom nemá povolení potřebná k provozu. Pecina s Topolánkem odkoupili společnost od českých a slovenských podnikatelů, kteří se dostali do finančních potíží. Problém s chybějícím povolením prý zjistili až po převzetí podniku. Nyní musí výrobnu bionafty zlegalizovat. 

  • Původní text ZDE

„Plynex musíme dát do souladu se slovenskými zákony, neboť bývalí majitelé neměli v pořádku několik důležitých povolení,“ řekla slovenskému Trendu jednatelka nové slovenské dcery Vae Controls Monika Navrátilíková. 

Plynex přitom vyrábí bionaftu již několik let, ale bez studie dopadů na životní prostředí. A právě tuto studii bude muset doložit český vlastník. Podle slovenského Trendu tak firma bývalého českého ministra vnitra „legalizuje černou sereďskou bionaftu“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…