Slova, která nemůžeme dát do titulku. Někdejší disident je vmetl do tváře Monice Pajerové

18.11.2017 7:12

Předtáčená debata v Českém rozhlase o 17. listopadu měla velmi zajímavý průběh. Pozván na ni byl Jan Macháček, někdejší disident a undergroundový muzikant, dnes zaměstnaný v Lidových novinách. A proti němu Monika MacDonagh Pajerová, která za SSM organizovala demonstraci 17. listopadu 1989 a už v revolučním jádru zůstala. Macháček se v jednu chvíli neudržel a počastoval Pajerovou skutečně hutnou charakteristikou.

Slova, která nemůžeme dát do titulku. Někdejší disident je vmetl do tváře Monice Pajerové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studentská vůdkyně Monika Pajerová

Jan Macháček podepsal Chartu 77, byl disidentem a hrál s undergroundovou skupinou Garáž. Nyní působí v Lidových novinách a vede Institut pro politiku a společnost, spojovaný s hnutím ANO. Díky tomu mu mnozí říkají „Babišův novinář“ a neváhají dát najevo, co si o něm myslí.

Monika MacDonagh Pajerová, kterou server Echo24.cz představil jako „nynější vysokoškolskou pedagožku“, si při debatě ve studiu Českého rozhlasu prý skutečně nebrala servítky. „Janu Macháčkovi jsem říkala, že když už se nenechal zlomit bývalým režimem, tak se nechal zlomit penězi. Vyčetla jsem mu, že pracuje pro Andreje Babiše, který lže lidem a manipuluje je prostřednictvím svých médií,“ popsala sama, jak debata probíhala.

Macháček zareagoval po svém a podle účastníků tím Pajerové zcela vyrazil dech. Na její adresu mělo padnout označení „píča zasraná“. Při těchto rozčílených slovech Jan Macháček odešel ze studia, přičemž ještě ve dveřích měl na Pajerovou i všechny další účastníky debaty pokřikovat, ať jdou „do prdele“. Pajerová měla být velmi překvapená a nevěděla prý, co na jeho výstup říci.

VÍCE O CELÉM INCIDENTU ZDE

Moderátor Petr Schwarz velmi litoval, že se něco takového odehrálo v pořadu k 17. listopadu, navíc mezi dvěma lidmi, kteří se dlouhou dobu znají. Sprostou urážku Pajerové ale nezaznamenal. „Co přesně Macháček mezi dveřmi říkal, nevím. Ona urážka na záznamu není. Upřímně řečeno, měl jsem jiné starosti. Byl jsem zodpovědný za pořad a při Macháčkově odchodu jsem hned začal zajišťovat co s pořadem dál. Byl to pro nás výrobně problém,“ řekl serveru Echo24.cz.

Sprostá slova však potvrdil Jefim Fištejn, třetí účastník debaty. „„Něco podobného jsem nezažil. Řekl dokonce ty pi... zasraná. Odešel rozčílen a poslal nás všechny do pr....“ popsal dění v rozhlasovém studiu.

Macháček své vyjádření shrnul do stručné SMS, že s webem Echo24.cz nekomunikuje.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…