Slovenská vláda dostala důvěru. Fico opět v čele.

27.04.2016 17:48

Slovenský premiér Robert Fico zdárně opustil operační stůl a dostalo se mu za to odměny v podobě vyslovení důvěry jeho vládě. Ta v parlamentu získala potřebnou nadpoloviční většinu hlasů, a Slovensko tak povede koalice složená ze čtyř politických stran. Informuje Echo24.cz.

Slovenská vláda dostala důvěru. Fico opět v čele.
Foto: Radim Panenka
Popisek: Slovenský premiér Robert Fico

Novou vládu Slovenska nyní představuje Směr - SD Roberta Fica, Slovenská národní strana, Most-Híd a Síť. V plánu má stabilizovat slovenský rozpočet, vytvořit v zemi na sto tisíc pracovních míst a bojovat proti korupci.

Program koalice přišel na přetřes již na začátku tohoto týdne a vysloužil si velkou kritiku od členů opozice. Těm totiž přijde příliš vágní. Kritikou ale nešetřili ani ekonomové, zdravotníci a učitelé, na jejichž požadavky odmítá vláda přistoupit.

Celý text zde.

Hlasování se sám Fico neúčastnil, jelikož se nedávno podrobil trojitému bypassu. Na operačním sále se nedávno objevil i šéf sněmovny Andrej Danko, předseda SNS. Ani jeden ze šéfů dvou největších koaličních stran nebyl při kritickém hlasování, které však i přes jejich nepřítomnost pro ně dobře dopadlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…