Slovensko souhlasí, aby byl šéf české policie Tuhý velvyslancem

19.09.2018 21:28

Slovensko formálně odsouhlasilo, aby se stal nynější český policejní prezident Tomáš Tuhý velvyslancem v Bratislavě. Uvedl to dnes server Aktuálně.cz na základě vyjádření českého ministerstva zahraničí. Česká vláda schválila přesun Tuhého na post velvyslance letos v červnu. Post ale Tuhý zaujme zřejmě až po konci svého mandátu policejního prezidenta, který mu vyprší příští rok v dubnu.

Slovensko souhlasí, aby byl šéf české policie Tuhý velvyslancem
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

"Pan Tuhý dostal agrément od slovenské strany," sdělila serveru mluvčí ministerstva Michaela Lagronová. "Teď ho ještě čeká předvýjezdové zaškolení, jako každého velvyslance, který vyjíždí. Přesný termín jeho odjezdu tak ještě není stanoven," doplnila.

Anketa

Přijměte 50 sirotků ze Sýrie, předloží ve Sněmovně TOP 09. Jak byste hlasovali vy?

3%
96%
hlasovalo: 14059 lidí

Tuhý již dříve v médiích uvedl, že neplánuje odejít z místa policejního prezidenta předčasně. Mluvčí policejního prezidia Jozef Bocán nyní Aktuálně.cz řekl, že toto vyjádření Tuhého stále platí. "Obecně je to plně na něm, kdy se rozhodne vyjet. Já jsem od něj žádnou informaci v tomto směru nedostal," řekl serveru ministr vnitra a zahraničí Jan Hamáček (ČSSD).

Z postu české velvyslankyně na Slovensku odešla letos koncem dubna Livia Klausová, manželka bývalého prezidenta Václava Klause. Ambasádu dočasně vede jako chargé d'affaires Pavel Sladký, vedoucí politického a obchodně-ekonomického oddělení velvyslanectví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…