Slovensko uspořádá vojenská cvičení, zúčastní se i čeští vojáci

11.12.2017 13:44

Slovensko uspořádá v prvním pololetí příštího roku sérii mezinárodních vojenských cvičení, kterých se zúčastní také čeští vojáci. Vyplývá to z materiálů, které zveřejnilo slovenské ministerstvo obrany. Zprávu přinesla ČTK.

Slovensko uspořádá vojenská cvičení, zúčastní se i čeští vojáci
Foto: pixabay.com
Popisek: Stíhací letoun, ilustrační foto

Od ledna do konce června by se příslušníci zahraničních armád měli na Slovensku zapojit do 26 vojenských cvičení. Například na březen je naplánováno společné cvičení jednotek radiační, chemické a biologické ochrany za účasti nejen vojáků z Česka, ale také Británie či USA.

Čeští vojáci se na Slovensku zapojí také do dalších cvičení, a to například ženijních a leteckých jednotek, armádních potápěčů či soutěže o nejlepšího dělostřelce.

Účast zahraničních vojáků na cvičeních v zemi pod Tatrami musí podle slovenské ústavy odsouhlasit vláda premiéra Roberta Fica, což je označováno pouze za formální krok. Kabinet také uděluje souhlas pro účast slovenských vojáků na podobných akcích v zahraničí.

Zapojení slovenských vojáků do mezinárodních cvičení na Slovensku nebo v zahraničí zdůvodnilo slovenské ministerstvo obrany potřebou zajištění mezinárodní spolupráce armády a plněním závazků, které vyplývají z členství Slovenska v NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …