Slovenský deník se brání: Fico nemá smysl pro humor a chybí mu nadhled

11.05.2015 22:07

Slovenský Denník N varuje před počínáním slovenského premiéra Roberta Fica ze sociálně-demokratického Smeru. Nejdřív prý kvůli samolepkám znemožnil vycestování novinářů do Moskvy ve své delegaci, čímž slovenským občanům odebral právo na informace, a teď je otázka, co bude dál. Na koho si Fico vyšlápne příště, ptá se deník na svém serveru.

Slovenský deník se brání: Fico nemá smysl pro humor a chybí mu nadhled
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér SR Robert Fico

Anketa

Vadila vám Zemanova cesta do Moskvy?

9%
91%
hlasovalo: 12043 lidí

Součástí slovenského Denníku N byly před cestou Roberta Fica do Moskvy i karikaturní samolepky, na nichž je vyobrazen muž ne nepodobný Ficovi v roli bankovního zloděje s pytlem peněz přes rameno, který křičí: „Chyťte zloděje“. Za to záhy přišla ostrá reakce ze slovenského úřadu vlády. Novinářům tohoto deníku byla zrušena akreditace pro cestu do Moskvy na oslavy sedmdesátého výročí konce druhé světové války. Došlo k tomu s odůvodněním, že novináři tohoto listu takto překročili hranice klasické žurnalistické práce a otevřeně se postavili na stranu opozice v předvolební kampani, což slovenský premiér považoval za nepřijatelné.

Matúš Kostolný se v komentáři proti počínání premiéra ohradil. Ten dal totiž najevo, že s médiem nehodlá napříště vůbec komunikovat. Právě to je podle autora útok na svobodné informování občanů. Pokud dnes premiér odmítá hovořit s jedněmi novinami, nebude zítra odpírat informace i dalším. A to není vše.

„Děsivé je už to, že se slovenská vláda zabývá samolepkami. Nejen proto, že mohla mít na práci i důležitější věci, ale i proto, že se veřejně přiznala, že nemá smysl pro humor a chybí jí nadhled,“ konstatuje Kostolný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…