Slovenský europoslanec Sulík: Němci musejí ochránit sami sebe, ne svět

04.11.2015 21:53

Slovenský politik Richard Sulík, který býval imigrantem v Německu, v německé televizi tepal spolkovou kancléřku Angelu Merkelovou kvůli uprchlické krizi. Způsobila prý chaos v Evropě, když měla raději bránit Němce.

Slovenský europoslanec Sulík: Němci musejí ochránit sami sebe, ne svět
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Slovenský europoslanec Richard Sulík vystoupil v německé televizi ARD a poslal divákům jasný vzkaz: „Je důležitější zachránit vlastní lidi, než zachránit celý svět.“ Informoval o tom server Týden.cz. Humanistická prohlášení podle jeho názoru zní hezky, ale situaci rozhodně nevyřeší. Před kamerami si neodpustil ani poznámku, že by možná k uprchlické krizi nemuselo dojít, kdyby na některé země nepadaly bomby.

Pokud chce EU přežít, musí podle Sulíka bránit své hranice. Žádný stát není povinen přijímat uprchlíky. Sulík vidí řešení uprchlické krize ve vzniku uprchlických táborů v Africe a v arabském světě. Jednotlivé státy EU by si pak v těchto táborech vybíraly, komu udělí azyl. To, co dělá německá kancléřka Merkelová, prý jen vyvolává v Evropě chaos.

Sluší se dodat, že Sulík prchl s rodiči ze Slovenska před komunisty, studoval v Západním Německu, ale po roce 1989 se na Slovensko vrátil, aby zde podnikal. Vstoupil také do politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…