Slovenský islamista připravoval bombový útok, policie ho obvinila

21.09.2018 12:20

Za přípravu bombového teroristického útoku policie obvinila mladíka, který se podle kriminalistů přiklání k radikálnímu islámu. Tento mladý muž je původem Slovák, vystupuje pod jménem Abdul Rahman a chodil do pražských mešit. Zprávu zveřejněnou deníkem MfD s odkazem na policejní spis převzal server E15.cz.

Slovenský islamista připravoval bombový útok, policie ho obvinila
Foto: Hans Štembera
Popisek: Želízka, ilustrační foto

Islám mladík prá přijal v roce 2015, chodil oblékaný jako voják a zdravil se zdviženým pravým ukazováčkem, což je symbol oddanosti bojovníků Islámského státu, uvedl deník MfD. Policie u mladíka při domovní prohlídce našla chemikálie, manuály na výrobu bomby a návody, jak ji připevnit na tělo a na automobil.

To slovesniý islamista vysvětloval tím, že se jedná pouze oo materiál na výrobu zábavní pyrotechniky k oslavě Nového roku. Policisté tut agrumentaci označili za chatrnou z důvoud, že u muslimů je známo, že Nový rok neslaví.


Stíhaný označil za svého šejcha, tedy vzor v praktikování muslimské víry bývalého pražského imáma, Toho policie už dřív obvinila z podpory terorismu, píše MfD. Bývalý imám je stíhaný na útěku za pomoc svému bratrovi a švagrové, kteří se podle policie účastnili v Sýrii bojů v sesterské teroristické organizaci Al-Káidy.

Půvoní zdroj ZDE

Mladíka byl zatčen loni 16. listopadu a Obvodní soud pro Prahu 5 ho poslal do vazby. Stížnost proti stíhání zamítl pražský městský soud i Ústavní soud, který konstatoval, že proti obviněnému svědčí dost důkazů.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…