Slovenský prezident Kiska vyznamenával. Dočkal se i Kocáb

09.01.2017 21:58

Slovenská republika se zrodila 1. ledna 1993. U příležitosti vzniku státu slovenští prezidenti tradičně udělují státní vyznamenání. Nejinak je tomu i v případě prezidenta Andreje Kisky. Ačkoli uděloval vyznamenání až. 9 ledna, ocenil celkem 20 osobností. Mezi nimi i Michaela Kocába.

Slovenský prezident Kiska vyznamenával. Dočkal se i Kocáb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michael Kocáb

V Rytířském sále Bratislavského hradu udělil Andrej Kiska celkem 20 různých vyznamenání, píše slovenský server pravda.sk. Mezi vyznamenanými je také hudebník Michael Kocáb. Slovenské vyznamenání si vysloužil tím, že sehrál důležitou roli v odsunu sovětských vojsk z tehdejšího Československa v roce 1991. Podle Kisky jsme si v loňském roce připomněli čtvrtstoletí od tohoto významného momentu a měli bychom si ho připomínat i nadále. Kocáb dostal Řád bílého kříže II. třídy.

Celou zprávu naleznete zde.

Kromě Kocába byli vyznamenáni režisér a scenárista Juraj Herz, herec Martin Huba, právník Jaroslav Krajčo, Ján Langoš, jenž prosadil vznik slovenského Ústavu paměti národa, nebo světově uznávaný biochemik Ladislav Kováč. Mezi vyznamenané se naproti tomu nedostal herec Juraj Kukura. Původně byl v seznamu vlády Roberta Fica, jenže seznam musí schválit ještě prezident a podobně jako v Česku platí, že až do poslední chvíle není jasné, kdo vyznamenání dostane a kdo nikoli.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…