Slovinka Bratušeková se bojí o post komisařky. Chce nové slyšení v europarlamentu

08.10.2014 12:01

O opakované slyšení před europoslanci sama požádala někdejší slovinská expremiérka Alenka Bratušeková, kandidátka na funkci místopředsedkyně Evropské komise pro energetickou unii. Uvedly to dva zdroje ČTK z Evropského parlamentu. Učinila tak poté, co za své první vystoupení v pondělí sklidila tvrdou kritiku.

Slovinka Bratušeková se bojí o post komisařky. Chce nové slyšení v europarlamentu
Foto: Radim Panenka
Popisek: Evropský parlament ve Štrasburku

Dnes večer měli o její kandidatuře rozhodnout poslanci z výborů pro životní prostředí a pro průmysl, výzkum a energetiku. Bylo přitom pravděpodobné, že by ji odmítli.

Původní informace, kterou zveřejnili na twitteru někteří europoslanci za Zelené, přitom hovořila o tom, že kritizovaná Slovinka sama rezignovala na možné členství v komisi Jeana-Claudea Junckera. Podle slovinské televize to však Bratušeková popřela. Junckerova mluvčí na dotaz ČTK uvedla, že k situaci se vyjádří až na pravidelné polední tiskové konferenci Evropské komise.

V pondělí Bratušekovou europoslanci kritizovali nejen za její chabou znalost problematiky, ale také za způsob, jakým se v zásadě do komise sama nominovala. Ve Slovinsku nominaci nyní vyšetřují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…