Slovinsko nás vrátilo mezi „bezpečné země“. S výjimkou jednoho kraje

06.07.2020 20:46

Slovinsko vrací Česko od úterý 7. července na seznam bezpečných zemí. Znamená to, že obyvatelé se nemusejí v této zemi prokázat negativním testem na koronavirus, nebo nastoupit do čtrnáctidenní karantény. Výjimkou tvoří Moravskoslezský kraj, který se stále řadí mezi rizikovější oblasti, píše iROZHLAS.cz.

Slovinsko nás vrátilo mezi „bezpečné země“. S výjimkou jednoho kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Petříček

Čeští diplomaté a politici se snažili od pátku přesvědčovat Slovince, že epidemiologická situace v Česku je klidná a země má pouze lokální problém se zvýšeným výskytem koronaviru na Karvinsku.

„V tuto chvíli ověřujeme přesné detaily. Mohou být namátkové kontroly, mohou pokračovat některé kontrolní akce, jestli toto nařízení je dodržováno. Ale já bych především chtěl apelovat na naše občany, aby se chovali zodpovědně, aby především tyto podmínky plně respektovali, abychom se nedostali do nějakých problémů v budoucnu,“ uvedl ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD).

Slovinská vláda na pondělním korespondenčním zasedání rozhodla vrátit na zelený seznam epidemiologicky bezpečných zemí Českou republiku a Francii. Rozhodnutí vstoupí v platnost v úterý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …