Šluknovsko posiluje. Každou noc zde bude hlídkovat 25 policistů

30.04.2012 22:09

Od středečního večera bude ve Šluknovském výběžku hlídkovat speciální krajská pořádková jednotka. Ve městech tak bude každou noc hlídat 25 policistů navíc, kteří se budou střídat v třídenních směnách.

Šluknovsko posiluje. Každou noc zde bude hlídkovat 25 policistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

"Jednotka vzniká k úterý a ve středu najíždí do Šluknovského výběžku, kde bude střídat policisty z jiných oddělení," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková. První noční hlídky tak začnou 2. května.

Pro města ve Šluknovském výběžku je momentálně připraveno 50 policistů. Plány na vznik jednotky se několikrát během posledního půlroku změnily, nynější podoba by prý ale měla být finální.

Hlídkovat zde budou skupiny po 25 členech a střídat se budou po třech nocích. Plánuje se ale další posílení až na konečný počet 170 členů. "Jak budeme nabírat další, hlídkových skupin přibude a ostatní se budou moci věnovat i výcviku," doplnila mluvčí.

Vznik jednotky pro Ústecký kraj začal být aktuální po létu roku 2011, kdy zde probíhali spory kvůli Romům. Jak bude jednotka sílit, bude hlídat i rizikové sportovní akce. V období klidu bude také hlídat ulice okolních měst, tedy hlavně Ústí nad Labem, Teplic a Děčína.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…