Služební zákon může mít hrozivé důsledky pro naši svobodu. Sobotka z ODS se podělil o své obavy

24.01.2014 15:16

Na první pohled sice návrh služebního zákona nevypadá moc hrozivě, ovšem může mít nakonec tragické následky. Bojí se toho místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS).

Služební zákon může mít hrozivé důsledky pro naši svobodu. Sobotka z ODS se podělil o své obavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pojďte se s námi podívat do zákulisí před prezidentskou superdebatou

„Pokud projde v Poslanecké sněmovně prvním čtením návrh služebního zákona, bude to znamenat, že se u nás zákony mění kvůli mocenským ambicím jediného člověka. Nic už potom nebrání, aby se začaly vracet staré pořádky a s nimi tehdy aktivní lidé," varuje Přemysl Sobotka ve svém tiskovém prohlášení. Podle něj se může zákon stát pastí pro svobodu a demokracii.

Ptá se proto, jestli už neplatí, co platilo dříve. „Co se změnilo oproti včerejšku, že lidé spjatí s totalitním komunistickým režimem už nejsou morálně ani bezpečnostně nepřijatelní? Dle mého názoru nic,“ míní Sobotka.

„Ano, komunisté o lustračním zákonu mluví jako o relikvii nebo jako o přítěži demokracie. Ale to je právě argument, proč bychom takovým lidem neměli dveře otevírat a lustrační zákon bychom měli zachovat a hlavně jej dodržovat," dodává.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…