Směšný Babiš. On by nejradši dirigoval celou zemi, žasne poslanec TOP 09

30.09.2017 10:32

Poslanec TOP 09 Martin Plíšek se v pořadu XTV.cz Luboše Xavera Veselého vyjádřil mimo jiné k šéfovi hnutí Andreji Babišovi (ANO). „Babiš by rád všechny dirigoval jako ve své firmě. Jeho výroky jsou směšné,“ podotkl.

Směšný Babiš. On by nejradši dirigoval celou zemi, žasne poslanec TOP 09
Foto: top09.cz
Popisek: Martin Plíšek, poslanec Parlamentu ČR

Plíšek v pořadu přiblížil programové priority TOP 09, politické kauzy i fungování mediálního trhu. „My jako TOP 09 míříme na nerozhodnuté voliče,“ zmínil Plíšek s poukázáním na to, že velká část voličů je nerozhodnutých. 

„Chceme jim jasně sdělit ty hlavní důvody, proč by měli volit TOP 09. My máme heslo – neuhneme. Neuhneme z našich programových priorit, ale neuhneme také v tom, že rozhodně nebudeme po volbách spolupracovat ani s hnutím ANO a ani s komunisty,“ sdělil Plíšek s tím, že strana chce apelovat na voliče, aby zvážili, že když budou volit stranu, která dlouhodobě vykazuje, že by se nedostala do Poslanecké sněmovny, pak ty hlasy propadnou.

„Mandáty se pak přidělí těm úspěšným stranám, tedy také hnutí ANO, které by třeba voliči volit nechtěli,“ uvedl Plíšek. Následně pak odmítl i spolupráci s hnutím SPD Tomio Okamury.

A proč vlastně strana nechce spolupracovat s hnutím ANO Andreje Babiše? Podle Plíška totiž program hnutí oklešťuje demokracii a právní stát. „Jak ve vztahu k Senátu, tak ve vztahu k rušení zastupitelstev. Na první pohled to mohou být líbivá hesla, ale na druhou stranu, je to oklešťování, které vede k tomu, že by předseda hnutí ANO nejraději o řadě věcí rozhodoval sám. On se nechce zdržovat v těch demokratických orgánech, má představu, že jako ve své firmě by nejraději všechny šéfoval a dirigoval. My takové pojetí politiky nemáme a doufám, že se po volbách neprosadí,“ uzavřel Plíšek, jenž odhaduje, že strana ve volbách získá kolem deseti procent hlasů.

Video najdete ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …