Smradlavý fízl? Do věci žaloby Soukupa na šéfa ČT se vložil Kalousek

29.01.2019 7:00

Mezi ČT a TV Barrandov zřejmě probíhá hra na žalovanou. Trestní oznámení na ředitele veřejnoprávní televize a moderátorku Noru Fridrichovou podal pro změnu Jaromír Soukup. „Lživé a manipulativní zpravodajství“ podle podnikatele poškozuje dobré jméno jeho firem. „Zatímco Rada pro rozhlasové a televizní vysílání je schopna nám posílat upozornění za každou maličkost, tak v případě České televize je její chování farizejské,“ obviňuje i instituci, která má nad televizními kanály mít dohled. Ale Miroslav Kalousek už vzkazuje, že žádné fňukání a žaloby Soukupovi nepomohou.

Smradlavý fízl? Do věci žaloby Soukupa na šéfa ČT se vložil Kalousek
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup reaguje na reportáž Nory Fridrichové

ČT v reportážích pořadu 168 hodin zmínila, že Soukup dluží stamiliony, jeho firmy jsou dlouhodobě ve ztrátě a některé pohledávky jsou již dlouho po splatnosti. Dluhy TV Barrandov dle informací ČT převyšují majetek o 114 milionů korun. Finančním stavem TV Barrandov a ostatních firem pod Soukupovým vedením se zabýval děkan Fakulty financí a účetnictví VŠE Ladislav Mejzlík. A v pokračování ČT dodala i spekulace, že by o Soukupovu televizi mohl mít zájem miliardář Daniel Křetínský.

Reportáže o jeho společnostech zřejmě Soukupovi šláply na kuří oko. „Generální ředitel České televize Petr Dvořák je zodpovědný za obsah, nese tedy plnou odpovědnost za to, že redaktoři a editoři jeho stanice se dopustili lživých a manipulativních výroků, které dlouhodobě poškozují dobré jméno mých firem. Česká televize tak dlouhodobě zneužívá svého postavení na trhu a evidentně ve vysílání nechává prezentovat osobní názory redaktorů, kteří rezignují na objektivitu vysílání,“ tvrdí Jaromír Soukup.

Anketa

Žaluje Jaromír Soukup Noru Fridrichovou a ředitele ČT Dvořáka oprávněně?

92%
8%
hlasovalo: 9893 lidí

Tudíž se vedení televize Barrandov rozhodlo podat žalobu, respektive trestní oznámení, jak na Českou televizi, tak na Noru Fridrichovou a Petra Dvořáka. Zároveň podává podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání a Radě České televize. „Nepotřebuji být žádný specialista na televizní obsah, abych viděl, že Česká televize postupuje jednoznačně ideologicky ke zpracovávání obsahu, který je spojen s mou osobou nebo s televizí Barrandov. Navíc mi přijde zarážející, že zatímco Rada pro rozhlasové a televizní vysílání je schopna nám posílat upozornění za každou maličkost, tak v případě České televize je její chování farizejské,“ dodává podnikatel Soukup.

Celé vyjádření TV Barrandov ZDE

Jak Soukup s trestním oznámením a stížností uspěje, je zatím ve hvězdách, stejně tak, jak dopadnou trestní oznámení, která ČT a Zdeněk Šarapatka podali na něho a jeho vysílání. Ale je docela dobře možné, že opět uslyšíme další vzkaz pro ČT z úst nejvytíženějšího moderátora TV Barrandov jako posledně, když si ho ČT „vzala do huby“. Ale do věci už přišel se svou troškou do mlýna Miroslav Kalousek. „Jaromír Soukup může fňukat a žalovat, jak chce. Čísla – na rozdíl od Soukupa – nelžou. Pokud má společnost větší finanční závazky, než je celý její majetek, pak je taková společnost plajte. Tak to prostě je a ČT neřekla nic jiného,“ míní bývalý ministr financí na Twitteru.

 

V komentáři se objevila tato námitka: „Zde nejde o kupeckou matematiku, Kalousku, ale o to, v jaké konotaci kráčející Nora hospodářskou bilanci Soukupových projektů mediálně ‚prodala‘. Máme tu účelové žonglování s čísly, aby byl vytvořen kýžený mediální obraz ideového nepřítele, a obávám se, že to moc dobře víte.“ Kalousek na námitku odpověděl pouze výhradou o oslovování a obviněním: „Dovolil bych si navrhnout: ‚pane Kalousku‘, chcete-li mít přístup k mému účtu. ‚Kalousku‘ mi naposledy říkal páchnoucí fízl na MO VB v r. 89. Nebyl jste to vy?“

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

9:55 Až uvidíte nápis „čerstvé maso“... Toto vám velké obchody neřeknou, odhalil Jandejsek

O Green Dealu i neradostné situaci v českém zemědělství promluvil na setkání Klubu 2019 jeden z nejv…