Smrdí tam moč, je tam špína a smetí. Okamurův poslanec tam ubytovává Romy pobírající dávky, uvádí noviny

01.11.2017 11:44

Poslanec za SPD Lubomír Volný vydělává na nouzi romských rodin závislých na dávkách od státu na bydlení. Uvádí to dnešní MF Dnes v kontrastu s prohlášením lídra SPD Tomia Okamury, jenž chce odnímat peníze právě parazitům.

Smrdí tam moč, je tam špína a smetí. Okamurův poslanec tam ubytovává Romy pobírající dávky, uvádí noviny
Foto: Archiv poslance Volného
Popisek: Poslanec Lubomír Volný s Tomio Okamurou a Jarkem Nohavicou

Volný Romům draze pronajímá v Ostravě dva zchátralé domy, jež koupil v roce 2012 a 2013. Jedna z oslovených Romek deníku MF Dnes řekla, že měsíčně platí 12 tisíc korun.

Volný třípatrové domy koupil za 1,25 milionu a 1,95 milionu. On sám tvrdí, že se stal obětí nákupu, neboť domy kvůli tomu, že se nacházejí v ghettu, jsou neprodejné. „Pokud má kdokoliv pocit, že se jedná o lukrativní činnost, a má zájem si vyzkoušet správu nemovitostí v takovéto konstelaci lokality a klientů, již zítra s ním s radostí podepíšu kupní smlouvu,“ nechal se slyšet Volný.

Domy nejsou vůbec v pěkném stavu, na chodbách podle MF Dnes páchne moč, stěny jsou špinavé, všude jsou odpadky. Přemrštěný nájem, který není v lokalitě obvyklý, platí jen díky štědré státní pomoci. 

Lidé v domě však majitele chválí. Podle jedné z obyvatelek je to však proto, že jim majitel vyhrožoval, že když budou s někým mluvit, že je vyhodí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…