Šmucler vidí cestu z pekla. Izrael? Zde jsou jasná čísla, zatímco EU mluví

16.02.2021 17:58

Cesta z covidového pekla prý existuje. Upozornil na to známý lékař. Dvě dávky a nemoc téměř mizí. Procenta jsou šokující a Izrael je zřejmě za vodou. Jak to dělá? Asi umí nakupovat. Evropská unie prý jen zastírá, že neumí rychle očkovat, a hraje si na vojáky.

Šmucler vidí cestu z pekla. Izrael? Zde jsou jasná čísla, zatímco EU mluví
Foto: Repro CNN Prima News
Popisek: Šéf České stomatologické komory Roman Šmucler

Anketa

Je vyhlášení nového nouzového stavu Babišovou vládou protiústavní?

26%
70%
hlasovalo: 17054 lidí

Lékař Roman Šmucler sdílel na svém facebookovém profilu článek ze serveru The Wall Street Journal, který určitě nepotěší žádného příznivce vleklých evropských plošných opatření a restrikcí. Data z Izraele totiž podle Šmuclera hovoří jasně. „O tom, co řeší covid, nemá smysl diskutovat. Data z USA a Izraele jsou naprosto jasná. Proočkovat ohrožené a konec... EU vojensko-policejními manévry zastírá, že neumí tak rychle očkovat. Ale cesta ven je jasná a spočítatelná,“ píše.

Šmuclerem sdílený článek upozorňuje na to, že nejnovější data z Izraele poukazují na 94% pokles symptomatických infekcí nemoci covid u 600 tisíc lidí, kteří dostali dvě dávky vakcín od společností Pfizer a BioNTech. Podle studie Clalita, největšího izraelského poskytovatele zdravotní péče, byla u očkované skupiny také o 92 % nižší pravděpodobnost vzniku závažného průběhu. Clalit porovnal skupinu 600 000 lidí, kteří obdrželi vakcínu, se stejně velkou skupinou, která vakcinovaná nebyla.

Clalit uvedl, že studie byla prováděna spolu s týmem z Harvardské univerzity a zahrnovala 430 000 lidí ve věku 16 až 59 let a 170 000 ve věku 60 a více let. Byl to údajně první výzkum svého druhu, který podle poskytovatele zdravotní péče vykazoval tak vysokou úroveň účinnosti vakcíny Pfizer u osob ve věku 70 let a starších.

Studie byla provedena tak, že každý očkovaný jedinec byl testován proti neočkované osobě, která měla podobný profil, včetně míry rizika infekce, rizika vzniku vážného onemocnění a celkového zdraví. „Nyní je jednoznačné, že vakcína společnosti Pfizer proti koronaviru je neuvěřitelně účinná již jeden týden po druhé dávce, jak bylo zjištěno v klinické studii,“ uvedl Ran Balicer, hlavní vedoucí inovace společnosti Clalit a jeden z autorů studie.

Systém zdravotnictví v Izraeli je podle článku na vysoké úrovni a umožňuje distribuovat vakcínu velmi rychle a efektivně. Izraelští vedoucí představitelé rovněž ve věci vakcinace od samého počátku upřednostňovali jednoduchost a rychlost, přičemž vakcínu zpřístupnili komukoli ve věku 60 let a výše a poté přístup postupně rozšiřovali pro stále více věkových skupin. Když vakcíny zbyly na konci dne, ve většině případů se k očkování prý dostal kdokoli starší 16 let.

Izraelce k očkování proti covidu povzbudila také určitá privilegia, jako je přístup do muzeí, posiloven nebo možnost cestovat bez karantény. Izrael si klade za cíl naočkovat většinu své populace do března. Izrael je schopen takto rychle očkovat zejména z důvodu, že zaplatil prémii za předčasné dodávky od společnosti Pfizer a souhlasil se sdílením údajů o své vakcíně – od účinnosti po vedlejší účinky. Zadal také objednávky u dalších vakcínových společností včetně společností Moderna Inc. a AstraZeneca PLC. Proč tak rovněž neučinila Evropská unie, zůstává záhadou.

Izraelská vláda prý nyní bude chtít v následujících týdnech znovu otevřít restaurace, muzea a kulturní památky očkovaným lidem. Pracuje také na „turistických“ dohodách s nedalekým Kyprem a Řeckem, aby umožnily očkovaným Izraelcům cestovat do těchto zemí bez karantény.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…