Smutná rána pro Davida Ratha. Zemřel mu otec

16.10.2014 17:17

Bývalý hejtman Středočeského kraje a sociální demokrat David Rath se vyrovnává se smrtí svého otce. Ratmír Rath skonal o víkendu. Třiaosmdesátiletý muž byl dlouhodobě nemocný a David Rath nedávno žádal o přerušení série soudních jednání, aby se o něj mohl starat. Server iDnes.cz zjistil, že vlastní líčení smrt Ratha staršího neovlivní.

Smutná rána pro Davida Ratha. Zemřel mu otec
Foto: repro ČT, tan
Popisek: David Rath na svobodě

„Ano, je to pravda,“ potvrdila serveru Lidovky.cz úmrtí Eva Rathová. Ratmír Rath si loni zlomil obratel a poranil si páteř. David Rath neúspěšně žádal o odklad soudních jednání, aby o něj mohl pečovat. „Musím mu připravovat léky, snídani. Pak zajistit oběd. Je to pro mě docela komplikace,“ argumentoval.

V kauze svého syna vystupoval Rath starší jako majitel zhruba 7,5 milionu korun a 39 tisíců eur, které policie zabavila při domovní prohlídce v domě bývalého hejtmana a ministra. Ratmír Rath přímo u soudu nevypovídal. Omluvil se ze zdravotních důvodů.

Jak informuje iDnes.cz, žádné další svědectví Rathova otce nebylo podle mluvčí Krajského soudu v Praze Zuzany Steinerové plánováno, projednávání kauzy tedy jeho skon neovlivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…