Šnajdr sám odešel z dozorčí rady Čepra

02.10.2013 16:33

Bývalý poslanec za ODS Marek Šnajdr rezignoval na místo v dozorčí radě společnosti Čepro, uvedl ve středu server Česká pozice. Ministerstvo financí informaci ČTK potvrdilo s tím, že se ministr financí Jan Fischer teprve rozhodne, zda dosadí na jeho místo někoho jiného, nebo to nechá na příštím ministru financí. Šnajdr byl obviněn a zatčen letos v červnu v souvislosti s údajným korupčním jednáním.

Šnajdr sám odešel z dozorčí rady Čepra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Šnajdr

"Rezignační dopis pana Marka Šnajdra dorazil dnes. Pan ministr tento krok uvítal, protože již dříve avizoval, že by chtěl pana Šnajdra z dozorčí rady společnosti Čepro odvolat," uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Šrámek.

Šnajdr (ODS) patřil ke skupině rebelujících poslanců proti vládě Petra Nečase (ODS) loni na podzim. Právě přijetí funkce v dozorčí radě Čepra vedlo k červnovému obvinění Šnajdra policií. Vrchní státní zástupce Ivo Ištvan jej vinil, společně s dalšími dvěma exposlanci ODS Petrem Tluchořem a Ivanem Fuksou, že za vzdání se mandátu přijali úplatek v podobě lukrativních postů ve státních firmách.

Šnajdra před policií uchránila imunita

Na všechny tři poslance byla uvalena vazba, ale po červencovém rozhodnutí Nejvyššího soudu, že za výkon poslaneckého mandátu, který chrání imunita, je třeba považovat i různé politické dohody, kompromisy či politická rozhodnutí, byli z vazby propuštěni.

Celá aféra vedla k pádu Nečasovy vlády. Sám Nečas tvrdí, že nešlo o korupci, ale o běžný politický obchod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…