Sněm ANO: Babišovi skočila esemeska. Podělil se, co v ní bylo

17.02.2019 21:46

Andrej Babiš dnes hlasy 86 procent delegátů obhájil svou funkci předsedy hnutí. Večer se pak rozepsal na svůj facebookový profil ze svých pocitů. Popsal i to, jak dostal SMS zprávu od Zdeňka Majzlíka, jenž již roky bojuje za proplácení léčebného konopí pro svou dceru Martinu.

Sněm ANO: Babišovi skočila esemeska. Podělil se, co v ní bylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Tak jsem zase předseda. Osm let jim vykládám, že by si mohli najít lepšího. Ale vypadá to, že hnutí v čele s pracujícím důchodcem pořád funguje. Do Prahy na sněm jsem přijel rovnou z hor. Bylo tam krásně, ani se mi nechtělo domů. Celkem jsem si odpočinul, i když jsem teda moc nerelaxoval. Ladil jsem svůj projev a řešil s kolegy pracovní věci, vždycky ráno před lyžováním a večer po večeři. Kolegové už vědí, co to znamená, když řeknu, že jedu na dovolenou. Poslal a dostal jsem plno esemesek. A mezi nimi jednu, která mě neskutečně zahřála na srdci,“ začal se svým vyprávěním Babiš.

Anketa

Andrej Babiš chce být premiérem až do roku 2025. Přejete si, aby se mu to splnilo?

hlasovalo: 12141 lidí

Následně popsal, jak dostal SMS zprávu od Zdeňka Majzlíka, jenž již roky bojuje za proplácení léčebného konopí pro svou dceru Martinu. „Určitě vzpomínáte na její případ. Trpí už spoustu let roztroušenou sklerózou a konopí je jediné, co jí pomáhá. Když jsem tu SMS zahlédl, čekal jsem nějaký problém, trošku jsem se bál, ale bylo to úplně naopak. Pan Majzlík vyhrál bitvu s pojišťovnami,“ popsal Babiš, že Majzlík jej informoval, jak pojišťovna jeho dceři proplatí léčebné konopí v plné výši a potřebném množství. „A to ještě dřív, než vstoupí v platnost náš zákon, který pomůže všem takovým pacientům. Mám z toho obrovskou radost. Což není zase až tak důležité, ale mám. S panem Majzlíkem jedeme kampaň za lékařské konopí od jara 2017,“ zmínil Babiš.

Předseda hnutí hovořil i o dalším vítězství, kdy poslanci zvedli ruku pro novelu zákona proti týrání zvířat či novelu o elektronické evidenci tržeb a zavádění její třetí a čtvrté vlny. „Opozice neustále a teatrálně omílá klasickou lež o tom, že ‚EET háže klacky pod nohy malým živnostníkům‘. Přitom agentura STEM se už dlouho ptá obyčejných lidí, co na evidenci tržeb sami říkají. A dvě třetiny z nich si myslí, že je to pozitivní opatření!“ poznamenal Babiš. 

Babiš se pak rozepsal i o tom, jak už pět let v řadě klesá státní dluh České republiky v poměru k HDP. „Tenhle týden to oznámilo Ministerstvo financí. A jak dlouho je ANO ve vládě? Hádejte. Pět let. Takže mně tradiční politici fakt nemusejí vykládat, jak řídit naši zemi,“ zmínil. Závěrem se pak vyjádřil i k vládní čtvrti v Letňanech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…