Sněmovna bude jednat o vazbě i státních zastupitelstvích

12.06.2013 6:31

Poslanci dnes budou projednávat novelu, která rozšiřuje povinnosti vězňů nebo obviněných ve vazbě a zároveň konkretizuje jejich práva. Na programu je také předloha měnící státní zastupitelství a normy, které souvisejí s rekodifikací soukromého práva. Sněmovna se dále bude zabývat senátním návrhem, jenž by snížil poplatky za zábor půdy pro zvětšování průmyslových zón.

Sněmovna bude jednat o vazbě i státních zastupitelstvích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Babák v dobré náladě

Dnešní program jednání dolní komory zahrnuje zejména předlohy v takzvaném druhém čtení. Poslanci v něm můžou podávat pozměňovací návrhy.

V novele zákona o výkonu vazby a o výkonu trestu odnětí svobody navrhly některé změny už výbory. Obviněný člověk by mohl být v samostatné vazební cele, pokud by o to požádal. V některých případech by mohl ředitel věznice umožnit návštěvu "bez sluchové, popřípadě i zrakové kontroly".

Specializovaný útvar proti korupci budou schvalovat poslanci

Návrh zákona o státním zastupitelství budou poslanci projednávat v úvodním kole. Norma kromě jiného ruší vrchní státní zastupitelství a zřizuje specializovaný protikorupční útvar.

Změn patrně dozná senátní novela o poplatcích za zábory zemědělské půdy. Mohla by se do ní dostat na návrh zemědělského výboru například vyšší ochrana půdy prvního a druhého stupně bonity, než jaká je nyní. Snížení poplatku pro rozšiřování průmyslových zón by se týkalo jen záměrů schválených do roku 2010. Výjimka by platila pouze do roku 2016 a týkala by se výslovně vyjmenovaných zón.

Ulevit by se mělo obcím; za zábory pro své stavby by prý hradily 35 procent poplatku, navíc by pro jeho výpočet nesčítaly různé koeficienty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…