Sněmovna bude schvalovat registr smluv a úpravy cestovního ruchu

16.09.2015 6:21

Poslanci budou dnes schvalovat zavedení internetového registru smluv, zákaz uzavírání pracovních smluv s učiteli pouze na deset měsíců výuky a úpravy podnikání v cestovním ruchu. V úvodním kole by se mohli vrátit k předloze o prokazování původu majetku a taky projednávat novelu zákona o střetu zájmů, podle které by politici podávali majetková přiznání nově i při nástupu do funkce.

Sněmovna bude schvalovat registr smluv a úpravy cestovního ruchu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nevalná účast poslanců při jednání poslanecké sněmovny

Poslanci taky posoudí senátní úpravy zákona o ochraně zdraví. Horní komora navrhla, aby podmínkou pro přijetí do mateřské školy nebo pro pobyt na školách v přírodě nebylo plné očkování dítěte. Senátoři žádají taky opětovné zařazení venkovních hudebních produkcí mezi hluk, aby jejich pořadatelům nestačila jen obecní výjimka.

Sněmovna by měla projednat taky energetickou novelu, jež by upravila vedení Energetického regulačního úřadu. Pokud by nebyla účinná od ledna, současné vedení v čele s Alenou Vitáskovou by se začátkem roku skončilo. Ve druhém čtení je na programu předloha, jež by od ledna zvýšila příjmy krajů z vybraných daní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…