Sněmovna bude schvalovat rozšíření zelené nafty

21.10.2016 8:03

Sněmovna dnes bude schvalovat rozšíření takzvané zelené nafty pro zemědělce. Rozhodne rovněž o předloze, jež by měla zamezit falšování vína při jeho prodeji spotřebitelům a potírat černý trh s vínem.

Sněmovna bude schvalovat rozšíření zelené nafty
Foto: psp.cz
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Novela zákona o spotřebních daních má rozšířit vracení části spotřební daně z nafty i na živočišnou výrobu. Dosud se možnost této vratky vztahuje pouze na rostlinnou výrobu.

Vinařská novela předpokládá například to, že sudové víno se nebude moci prodávat jinde než u výrobců nebo dovozců. Zakáže prodej vína z automatů. Opatření směřují k omezení nelegálního prodeje sudového vína. Poslanci možná vládní normu ještě zpřísní.

V závěrečném kole je ve Sněmovně rovněž norma, podle níž by chudší lidé, kteří žijí v ubytovnách, dostávali od státu nižší doplatek na bydlení než dosud. Po odkladu by poslanci mohli hlasovat o sporné novele, jež zavede nová pravidla pro národní parky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…