Sněmovna bude volit nového ombudsmana

04.02.2014 6:06

Poslanci budou volit nového ombudsmana a obmění správní a dozorčí radu Všeobecné zdravotní pojišťovny. Schvalovat budou mimo jiné i novelu o přeshraniční péči, která sjednocuje české právo s unijním v možnosti pacientů léčit se v zahraničí a podstoupit tam operaci s úhradou od zdravotní pojišťovny. Schůze sněmovny začíná odpoledne, plánuje se na dva týdny.

Sněmovna bude volit nového ombudsmana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Z poslaneckých novel by se mohla dolní komora v úvodním kole zabývat například návrhem poslanců KSČM na zrušení lustračního zákona nebo jiným jejich návrhem na vypsání referenda o zrušení církevních restitucí. Do projednání míří předlohy TOP 09 a Starostů, které mají zavést takzvanou finanční ústavu a brzdu proti růstu státního dluhu.

Volba nového ombudsmana za Pavla Varvařovského se předpokládá ve druhém týdnu schůze. Varvařovský rezignoval v prosinci. Senát do funkce navrhl dosavadního zástupce veřejného ochránce práv Stanislava Křečka a jeho předchůdkyni v této funkci Annu Šabatovou. Křečka nominoval také prezident Miloš Zeman.

Poslanci by měli volit také kandidáty na nové členy Rady Ústavu pro studium totalitních režimů a člena vedení Nejvyššího kontrolního úřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…